Bună seara! Vă deranjez cu o întrebare despre un proces. nu am cunoștințe în domeniul juridic. Înainte de a posta aici am căutat pe google însă nu am găsit nimic concret. Detaliile le scriu mai jos:
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 341 alin.6 lit. b C.p.p. Admite plângerea formulată de petentul - împotriva ordonantei nr.4919/P/2015 emisă la data de - de Parchetul de pe lângă Judecatoria -. Desfiinţează ordonan?a sus-amintită şi trimite cauza la Parchetul de pe lângă Judecatoria - în vederea completării urmăririi penale. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi,
Document: Încheiere finală (dezinvestire).
La trei luni și jumătate după această soluționare,am primit o înștiințare pentru înmânarea actelor de procedură -același dosar-.
Părinții sunt cei implicați în dosar și la momentul actual sunt plecați din țară.
Din câte am citit,eu nu voi putea ridica aceste acte.
Întrebare a mea este următoarea: cum pot proceda părinții în această situație? Ce presupune completarea urmăririi penale?
V-aș fi foarte recunoscător pentru sfaturi. Vă mulțumesc!
L.E: îmi cer scuze dacă am greșit categoria.
Bună seara! Situaţia se prezintă astfel:
În dosarul penal respectiv, procurorul a dispus o soluţie de clasare. O parte interesată a atacat soluţia de clasare la judecător, iar judecătorul a admis plângerea împotriva ordonanţei de clasare a procurorului, nefiind de acord cu această soluţie a procurorului. Aşa încât, dosarul s-a întors în faza de urmărire penală, pentru ca urmărirea penală să fie completată, adică să se administreze probe noi şi să se efectueze alte acte de procedură, pe care judecătorul le consideră necesar a fi realizate pentru aflarea adevărului şi stabilirea vinovăţie sau nevinovăţiei celor acuzaţi.
Da, după 3 luni probabil s-a comunicat hotărârea integrală, motivată, a judecătorului, Dumneavoastră nu puteţi ridica actele în locul părinţilor, decât cu procură specială făcută de părinţi din străinătate. Sau ar putea să le ridice un avocat, cu împuternicire avocaţială, dacă părinţii dumneavoastră ar angaja un avocat. Părinţii dumneavoastră sunt persoane vătămate? Dacă sunt persoane vătămate, soluţia e în avantajul lor şi nu au de ce să se preocupe.
Dacă sunt suspecţi sau inculpaţi, vestea nu e bună şi ar trebui săî se intereseze de modul în care se va completa urmărirea penală.