avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca bugetari

Intr-un contract colectiv de munca al unei institutii publice pot fi inserate drepturi care exced prevederile legale, ma refer in concret la mai multe zile de concediu sau la mai multe zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie decat cele stabilite prin HG 250/1992?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Augusta2018 , utilizator 20:47, 9 Mai 2019
Prin contractele/acordurile colective de muncă încheiate în sectorul bugetar nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi în bani și în natură, altele decât cele prevăzute de legislația în vigoare pentru categoria respectivă de personal.
Multumesc mult! Sa inteleg ca zilele de concediu reprezinta drepturi in natura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evenimente familiale deosebite ContSters329214 ContSters329214 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: in contractul colectiv la nivel de unitate, in cazul unui eveniment familial deosebit ( nastere, ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite-invatamnat Radamante Radamante Codul MUncii Art. 152. [zile libere plătite] (1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru evenimente deosebite ciucaMihai ciucaMihai Exista o lege care mentioneaza zilele libere platite pentru evenimente familiare deosebite? Conform art 147 din Codul Muncii, evenimentele familiare deosebite ... (vezi toată discuția)