avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trebuie modifcat statutul la schimbarea Presedintelui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trebuie modifcat statutul la schimbarea Presedintelui intr-o Asociatie de Proprietari ?

Buna ziua, am rugamintea daca puteti sa ma ajutati cu lamurirea a doua aspecte:

1) Nu imi este clar daca este obligatoriu de modificat Statutul Asociatiei in cazul in care: se inlocuieste Presedintele sau se schimba componenta comitetului executiv. Am citit o parere pe acest forum cum ca nu ar trebui pentru ca in Statut nu ar figura persoane cu nume si prenume, insa in cazul nostru (asociatie infiintata in 2018) in Statut este precizata componenta membrilor CEx, cenzor, etc.

2) Nu stiu daca trebuie depuse la judecatorie adeziunile membrilor inscrisi in asociatie ulterior constituirii acesteia. Pentru membrii fondatori s-a depus acel tabel insa pentru membrii inscrisi ulterior nu stiu ce procedura trebuie urmata. Stiu doar ca in lege se precizeaza ca ei se considera inscrisi cu o simpla cerere insa nu stiu daca trebuie sa nu sa figureze si la Judecatorie. Drept de vot stiu ca oricum au, intreb doar ca sa ma asigur ca am actele asociatiei "la zi". Va multumesc, Andrei
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Andreid87, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:33, 10 Mai 2019
Pentru corecta si completa dv informare studiati atent disp L nr 196/2018,care prevede modificari importante fata de vechea lege abrogata,inclusiv redactarea de statut si regulament de ordine interioara ,cu depunere la judecatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari - modificare acord asociere + statut + regulament Gabriela_C Gabriela_C Buna ziua! Conform noii Legi 196/2018 se impune schimbarea si depunerea la judecatorie a Statutului asociatiei de proprietari si a Acordului de asociere ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru ... alex5 alex5 convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru convocare unei adunari generala a unei asociatie proprietari, trebuie convocati doar ... (vezi toată discuția)
Retragere membrii fondatori; cine semneaza modificarea statutului cameliac cameliac Doresc sa modific statutul unei asociatii pe care o preiau de la un prieten. Asociatia a avut in 2000- 20 de membrii fondatori. Intre timp 17 dintre acestia ... (vezi toată discuția)