Buna ziua, am rugamintea daca puteti sa ma ajutati cu lamurirea a doua aspecte:
1) Nu imi este clar daca este obligatoriu de modificat Statutul Asociatiei in cazul in care: se inlocuieste Presedintele sau se schimba componenta comitetului executiv. Am citit o parere pe acest forum cum ca nu ar trebui pentru ca in Statut nu ar figura persoane cu nume si prenume, insa in cazul nostru (asociatie infiintata in 2018) in Statut este precizata componenta membrilor CEx, cenzor, etc.
2) Nu stiu daca trebuie depuse la judecatorie adeziunile membrilor inscrisi in asociatie ulterior constituirii acesteia. Pentru membrii fondatori s-a depus acel tabel insa pentru membrii inscrisi ulterior nu stiu ce procedura trebuie urmata. Stiu doar ca in lege se precizeaza ca ei se considera inscrisi cu o simpla cerere insa nu stiu daca trebuie sa nu sa figureze si la Judecatorie. Drept de vot stiu ca oricum au, intreb doar ca sa ma asigur ca am actele asociatiei "la zi". Va multumesc, Andrei
Pentru corecta si completa dv informare studiati atent disp L nr 196/2018,care prevede modificari importante fata de vechea lege abrogata,inclusiv redactarea de statut si regulament de ordine interioara ,cu depunere la judecatorie