avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca pierduta de catre firma la care lucram
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca pierduta de catre firma la care lucram

Buna ziua,

Acum 2 luni am plecat de la firma la care lucram. Am sunat la ei pentru a-mi recupera CM insa mi s-a raspuns ca s-a pierdut in momentul in care se facea mutarea sediului firmei si ca nu au mai gasit-o de atunci. Au o copie dupa cartea mea de munca insa nu stiu daca imi este de folos. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez in astfel de caz. Mentionez ca am o vechime in cartea de munca de 15 ani. Am lucrat la 2 firme inainte care sunt dizolvate pana in anul 2000.
Am mai lucrat la o firma care are sediul in cealalta parte a tarii unde imi e foarte greu sa ajung. Nu mi se pare normal sa alerg eu dupa toate informatiile pe care le aveam pe cartea de munca atata timp cat nu sunt vinovata pentru pierderea ei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:12, 25 Noiembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate trebuie sa alergati ceva sa va recuperati vechimea. Primul pas este sa dati anunt intr-un ziar de mare tiraj si sa anuntati pierderea carnetului de munca. Apoi trebuie sa luati adeverinte de vechime de la toate societatile la care ati lucrat. Daca nu puteti merge personal, atunci faceti adresa scrisa si trimiteti-o prin posta, cu confirmare de primire. Termenul legal de raspundere a solicitarilor este de 30 de zile. Dupa ce aveti adeverintele respective prezentati-le la noul loc de munca. Aveti insa grija sa-si faca un rand de copii si sa va inapoieze originalele pe care le pastrati cu grija acasa.
Multumesc pentru raspuns. Chiar se poate pe baza copiei cartii de munca sa se faca un duplicat fara a mai fi nevoie de a alerga la toate firmele la care am lucrat inainte pentru adeverinte? Ar fi un mare ajutor pentru mine.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc. Sunt sigura ca va trebui sa o declar pierduta, e normal. Insa problema care vroiam sa o clarific era daca pot pe baza copiei de munca sa imi iau duplicatul fara a mai fi nevoita sa merg la fiecare angajator pentru actele doveditoare. Bineinteles ca firma va trebui sa ma ajute si sunt sigura ca o va face pentru a nu ajunge in instanta. Stiu ca pot da firma in judecata pentru neglijenta in serviciu si nu cred ca vor asa ceva.

Alte discuții în legătură

Pierderea cartii de munca dumary dumary Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat?.Am terminat cele 42 zile de concediu de lauzie si urmeaza sa-mi depun dosarul ptr. indemnizatia de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Cartea de munca pierduta de catre angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Fostul angajator mi-a pierdut cartea de munca. Ce fac acum ? Am pierdut si vechimea ? Mai sunt inregistrat pe undeva ? Multumesc in ... (vezi toată discuția)