avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație amenda rutiera

Bună ziua. Am primit o amenda rutiera pentru viteza. Procesul verbal are o greșeală de calcul, adică agentul a pus 6 puncte de amenda și 4 puncte de penalizare, la calcul în loc de cele 6 puncte a pus 4 x 145= 870,ceea ce este greșit. Am depus contestație și eram curios dacă am vreo șansă de câștig. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 12:38, 10 Mai 2019
bună ziua,

nulitatea relativă a procesului-verbal de contravenție ar fi functionat daca acest calcul era in defavoarea Dvs. iar prejudiciul creat nu putea fi inlaturat decat prin anularea actului.
In acest caz, desi este incorect calculata sanctiunea, nu va prejudiciaza.
Motivele legate de necesitatea ca actul sanctionator sa fie redactat cu acuratete - desi pertinenete, in opinia mea- in practica arareori duc la o anulare a procesului-verbal. In plus, ele nu sunt incadrate de legiuitor in motivele de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)
Eroare intr-un proces-verbal de contraventie rutiera otavi otavi Buna ziua, Procesul verbal in cauza are trecute 3 puncte de penalizare, in timp ce la lege se specifica pentru viteza in cauza (70km/h) doar 2 puncte de ... (vezi toată discuția)
Motiv contestatie pv contraventie - amenda radar Alex Miºa Alex Miºa Am fost inregistrat de aparatul radar circuland in localitate cu 65 km/h si sanctionat cu amenda si 2 puncte de penalizare. Nu am avut obiectiuni, asta este, ... (vezi toată discuția)