avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul unui tata a doi copii abandonat de concubina ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul unui tata a doi copii abandonat de concubina mama copiilor lui.

Ce drept are un tata a doi copii de 8 ani respectiv 2,5ani,abandonati de mama copiilor, care era concubina(fara acte de casatorie) de aproximativ 10 ani in aceasta familie.Ea dupa o saptamâna de la plecare solicita copilul cel mic amenintând ca vine cu politia sa-si ia copilul?Nu are domiciliu personal se afla in prezenta unui iubit ,spune ea care a revenit in tara dupa ceva timp .Barbatul parasit este fratele meu care este mai mare decat ea cu 13.ani.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 16:02, 10 Mai 2019
buna ziua,

ambii parinti au drepturi egale, iar in caz de separare a lor, daca nu se inteleg, instanta va decide: exercitarea autoritatii parintesti (exclusiva sau in comun), stabilirea locuintei minorilor (la unul dintre parinti), plata pensiei de intretinere, program de vizitare, daca este cazul, etc.
pentru aceasta trebuie introdusa o cerere la Judecatorie.

diferenta de ani dintre parinti este irelevanta.
ce conteaza este asa numitul ”interes superior al minorilor”, in sensul ca acestora trebuie sa li se asigure, pe cat posibil, o continuitate, stabilitate si conditii decente de viata si educatie.
Tatăl sa formuleze urgent acțiune în instanță pentru a solicita ca domiciliul minorilor sa fie stabilit la el. Pana nu exista acea hotărâre, mama are tot dreptul sa ia minorii la locuința ei. Contactați un avocat( recomandat sau de pe forum) sa va sprijine în acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cand exista custodie comuna dar cel care are in grija copilul vrea sa renunte la el simmm simmm Buna ziua, Fratele meu este divortat de 4 ani. Au impreuna o fetita de 11 ani si au custodie comuna. Fetita locuieste cu mama in Romania iar tatal fetitei in ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca cei doi concubini au un minor si vor sa se desparta? gheorghedarius35 gheorghedarius35 Buna ziua!am o intrebare?;daca cei doi concubini,se despart,si au un minor de 7 luni,mama coplilului nu are venit si nici nu a lucrat pana in prezent si mai ... (vezi toată discuția)
Fata mea a fost lăsată de mamă în grija bunicilor fără ca eu să fiu anunțat despre asta. ce pot să fac în aceasta situație? Nagy razvan Nagy razvan Bună ziua. Încerc sa simplific cât pot sI sa fiu clar. Am avut o relație din care a rezultat o fata care acum are 11 ani. Eu și mama fetei ne am ... (vezi toată discuția)