avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... despre cazier judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

despre cazier judiciar

acum aproximativ 9 ani am fost condamnat la 1 an cu suspendare pentru condus sub influența alcoolului. as vrea sa stiu daca acum i ca acea pedeapsă se mai regăsește în cazier
Mergeti la politie si solicitati eliberarea unui cazier judiciar. Vi se elibereaza pe loc.
Daca fapta se mai gaseste inscrisa in cazierul judiciar, atunci va trebui sa formulati o cerere de reabilitare, pe care sa o depuneti la instanta.
multumesc din suflet pentru raspuns. mai am o singura intrebare necesita sa mai fac încă o dată programul de reabilitare daca avocatul care l-am avut la proces mi la cerut de pe atuncea di este afisat si in hotararea judecătorească de la vremea respectiva
În cazul suspendării sub supraveghere operează reabilitarea de drept, nu cea judecătorească. Aşa încât, dacă cumva nu vedeţi în extrasul de cazier că sunteţi reabilitat, formulaţi o cerere către Serviciul Cazier din cadrul IPJ, nu către instanţă. Instanţa nu este competentă în privinţa reabilitării de drept.
Nu ştiu ce înţelegeţi prin program de reabilitare. Reabilitarea de drept intervine fără alte condiţii, nu contează nici dacă aţi plătit cheltuielile judiciare sau despăgubirile civile.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Exista in practica situatii in care cei de la Serviciul Caziere nu vor sa opereze modificarile din anumite motive, situatie fata de care trebuie adresata o cerere instantei prin care sa constate intervenita reabilitarea de drept.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ștergere cazier judiciar Vasile Tataru Vasile Tataru Bună ziua! Aș dori să aflu cum pot să îmi curăț cazierul pentru o faptă penală din 1996?Fapta este sub incidența art.74 litera A.Va mulțumesc (vezi toată discuția)
Îmi pot reabilita cazierul mai devreme decât este normal? @wwa @wwa Buna ziua, a-și avea și eu o întrebare ,eu am fost condamnat in Septembrie 2015 la 2 ani de închisoare cu suspendare și un an de încercare ,totul a ... (vezi toată discuția)