avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura cazare neplătită, recuperare bani
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura cazare neplătită, recuperare bani

Buna ziua! Detin un motel si in urma cu 2 luni, o firma a venit sa-si cazeze o parte din angajati pentru o perioada mai indelungata. La noi cazarile mai lungi se fac pe baza de factura cu plata de cele mai multe ori in timpul sederii sau dupa, intr-un termen rezonabil. Prima factura ce consta in cazare pentru 10 zile a fost platita iar mai apoi cea de a 2-a, in valoare de 4000 lei nu a mai fost platita. I-am trimis respectivei firme o somatie, insa fara vreun rezultat. Ce e de facut daca vreau sa merg in instanta? Exista vreun model tip de cerere, de pretentii sau cum se numesc? Multumesc frumos

Mai trebuie mentionat ca a fost facut si un contract la inceput!
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
bună ziua,
dacă ați făcut somatia cf. art. 1014 si urm. C.proc.Civila, si ati comunicat-o prin scrisoare recomandata cu continut declarat, dupa 15 zile de la comunicarea somatiei puteti introduce la Judecatorie actiune privind emiterea ordonantei de plata. Aceasta este o procedura mai rapida si mai ieftina. Este necesar sa aveti contractul si factura semnate. Si termenul de plata sa fie depasit.
sau puteti sa va adresati instantei cu o actiune in pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata art. 1014 cpc/ mediere gillu gillu Buna ziua! In situaţia în care s-a urmat strict codul de procedura civila art. 1014, trimitand somatia de plata cu scrisoare de confirmare de primire, ... (vezi toată discuția)
Initiere proces ContSters183043 ContSters183043 Va rog sa-mi spuneti si mie care care este baza legala ca sa pot deschide un proces de recuperare a unei sume de la un agent ec. exista contract, factura. Nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din contract de imprumut BPM BPM in 2013 am facut un contract de imprumut (pe un an) cu o pers fizica cu virament suma prim banca. nu am primit inca banii. contractul nu este prin notar. va ... (vezi toată discuția)