avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Conditionare din punct de vedere medical
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Conditionare din punct de vedere medical

Buna ziua, Doresc sa ma ajute cineva cu informari despre drepturile angajatului atunci când devine apt conditionat dar in momentul angajarii a fost apt .Ce drepturi are angajatul si care sunt procedurile de urmat de catre angajator. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:14, 13 Mai 2019
Plecand de la definitia de la art. 11 - " ... incapacitatea medicală a lucrătorului de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical privind aptitudinea în muncă ...", dupa parerea mea, conditionarea se refera la lucrator, in functie de locul de munca deservit la data examinarii medicale.
Pot exista si alte interpretari pornind de la cazuri concrete de genul: apt conditionat pentru a desfasura activitate in sch. III (motiv - vedere diminuata pe timp de noapte). Recomandare - evitare sch.III si angajatorul a fost de acord.
Exemplul dat pare a-mi sustine punctul de vedere, in sensul ca angajatorul a fost implicat in nerealizarea conditionarii mentionate. Personal cred ca si medicul ar fi avut o hiba, de ce a scris pe fisa de aptitudine doar "apt conditionat" daca tensiunea inregistrata la un moment dat punea in pericol viata lucratorului, existand si antecedente in acest sens, mentionate in dosarul medical al salariatului ?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara... sunt angajata din aprilie 2019 in fabrica ford ... cristinuka24 cristinuka24 Bună seara... Sunt angajata din aprilie 2019 in fabrica ford Craiova. In octombrie 2019 am suferit o intervenție chirurgicala la inima (am un ... (vezi toată discuția)
Pot fi declarat inapt de munca condiționat?!buna ziua ! lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va ... Lavinia1307 Lavinia1307 Buna ziua ! Lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va rog?! Cu un diagnostic dorsalgie joasa 653-M54-4,pot fi declarata inaptă de muncă,de către ... (vezi toată discuția)