avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna seara! Doresc sa divortez de sotul meu,avem un copil de 1 an si jumatate si dupa divort,sotul si familia lui vrea ca eu sa imi schimb domiciliul din buletin de la adresa lor insa pe copil sa il pastreze acolo. Noi doar in acte am locuit la parintii lui,in realitate mereu am locuit legal la o alta adresa la care vom locui inclusiv dupa divort. Dupa divort voi avea adresa pe buletin la domiciliul parintilor. Corect ar fi ca si copilul sa fie luat in spatiu tot acolo,nu e asa? Este legal si posibil ce vor ei? Momentan lucrez,in cadrul anchetei sociale are vreo importanta salariul de pe cartea de munca sau cel incasat in mana? (care se rotunjeste semnificativ din comisioane si bonusuri)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:01, 12 Mai 2019
Conteaza venitul net.
Dupa divort, e normal sa va schimbati buletinul daca schimbati numele si/ sau adresa la care locuiti, deci nu schimbati adresa ca vor socrii, ci ca va schimbati domiciliul.
Cum a pastreze acolo copilul sau adresa lui daca instanta va hotari sa aiba locuinta la dvs ?
Veti declara adresa copilului la medicul de familie si cu hotararea, veti schimb si destinatarul alocatiei daca e cazul.

N-are nicio legatura cu domiciliul declarat la nastere.. putea sa fie unde locuiati cu chirie.. nu va duceti sa declarati la starea civila/ evidenta populatiei daca tot mutati copilul din loc in loc.
Copiii locuiesc cu parintii sai, deci se intelege ca va puttai cu tot cu copil, iar daca locuinta copilului e la dvs, . va locui cu dvs.
Cand veti schimba buletinul, se declara ca aveti copil minor care locuieste la dvs, nu mai e nevoie de vreun acord al tatalui, cat aveti hotararea judecatoreasca.
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Copilul este inscris la una din cresele de stat de pe raza adresei din buletin actuala, pt a merge in continuare la aceeasi cresa voi avea nevoie de viza de flotant avand in vedere ca vreau sa ramana in continuare acolo iar adresa mea si a copilului va fi schimbata? Sau nu va mai fi nevoie de nimic pt ca deja copilul este inscris? In cazul in care am divorta pe cale amiabila la notar,s-ar face ancheta sociala si la adresa unde copilul va locui doar temporar ?
daca e deja inscris, nu conteaza ca va mutati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)
Adresa domiciliu arina789 arina789 Buna seara! Daca se poate va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Situatia e in felul urmator. Eu am mutatie la o adresa unde nu stau. Sotul intr-un sat are ... (vezi toată discuția)
Vreau sa anulez luarea in spatiu a unei persoane queenimob queenimob Fiul meu a fost casatorit si impreuna cu sotia au locuit intr-un apartament al meu.Dupa divort,fosta sotie si-a pastrat numele fiului meu.Vreau sa stiu cum ... (vezi toată discuția)