avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptia
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptia

Intr-adevar, un furnizor de servicii, este îndreptățit să transmită datele cu caracter personal unei terțe persoane( recuperator creante), în virtutea dreptului de a-și recupera prejudiciul. Dar ce ne facem in situatia in care aceste date sunt transmise după momentul în care a intervenit prescripția respectivei datorii??!!! Mai este oare legală transmiterea datelor către o terțe persoana, din moment ce motivul legal nu mai exista??!!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 17:11, 13 Mai 2019
prescriptia nu opereaza de drept, trebuie invocata in fata unui judecator care sa constate ca aceasta a intervenit,
Da. Este legal. Doar in masura in care prescriptia se constata de catre instanta de judecata si ulterior se transmit aceste date exista o problema. Pana atunci, creditorul justifica un interes si actioneaza ca atare.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit de nevoi personale quasimodo_50 quasimodo_50 cum, cand si in ce conditii poate fi invocata prescriptia cu privire la un tert debitor? (vezi toată discuția)
Orange mobile florin444 florin444 Buna,as dori sa stiu daca exista un termen legal de inscriere ca datornic in evidenta operatorilor de telecomunicatie,luind in calcul ca perioada de inceput ... (vezi toată discuția)
Unde se gaseste protocolul sau contractul de colaborate dintre enel si kruck ??? MarianLupescu MarianLupescu Buna ziua. Ca toti abonatii ENEL, detin un contract de furnizare, in care exista obligatii de ambele parti. NICAIAERI in contractul dintre mine si ENEL NU se ... (vezi toată discuția)