In urma decesului tatalui meu, am facut dezbaterea sucessiunii intre mine, mama si fratele meu, avand cu totii certificat de mostenitori. Convenisem sa vindem toate propietatile ( 2 apartamente, o casa si ceva teren) si sa impartim suma conform cotelor.
Fratele meu, dupa ce a aflat suma aproximativa pe care urma sa o primeasca, ne-a informat ca el se opune vanzarii si ca daca vrem sa fie de acord, sa ii platim 5000 de euro peste, altfel nu semneaza.
In acest caz stiu ca trebuie sa actionez in instanta iesirea din indiviziunea si as avea urmatoarele intrebari:
Cat ar dura aproximativ acest proces?
Ce se intampla daca fratele nu se prezinta?
In ce fel se poate solutiona speta? Cineva o sa vanda propietatile? Statul, unul dintre noi?
Daca mama vrea sa imi doneze partea ei de mostenire, se poate ataca ulterior in instanta aceasta donatie?
Ce argumente as putea da fratelui meu pentru o solutionare amiabila? Stie si el ca, prin instanta, doar nervi si bani in plus vor fi, insa se pare ca doar din ambitie o sa ajungem la acesti pasi, fie sa ii dau acei 5000 de euro, fie sa ne lungim pana moare mama (este batrana), sperand ca poate castiga mai multi bani.
Potentialii cumparatori deja ne asteapta sa semnam actele, insa din pacate nu o sa fie posibil fara acordul lui.
Astept cu mare interes raspunsurile dumneavoastra.
Dacă nu va înțelegeți obțineți în natură imobilul si apoi vindeți fără el.Doar prin proces se poate.
Ii veti datora banii pe partea lui si nimic mai mult.
Buna ziua,
1. Durata procesului va fi de circa un an, un an si jumatate functie de judecatorie si tribunal, de incarcarea instantelor.
2. Nu se intampla nimic, nu-si apara interesul e .... treaba lui.
3. Depinde cine cere bunul in materialitate. Daca nimeni nu-l cere atunci se poate vinde prin executor judecatoresc si tot prin el sa se si imparta sumele obtinute. Va sfatuiesc sa-l vindeti unul din dumneavoastra. veti obtine o suma substantial mai mare decat vandut la licitatie prin executor.
4. Dupa iesirea din indiviziune fiecare face ce vrea cu banii lui. da, exista posibilitatea atacarii dar sansele de reusita sunt mici.
5. Cele expuse mai sus plus cheltuielile de 5% taxe de timbru, circa 4000 lei onorarii de expert si onorarii de avocat, cred ca sunt suficiente.
Mostenire
Corina2323
Buna ziua! Dupa moartea mamei au ramas 3 mostenitori pentru un apartament. Primului ii revine o jumatate din apartament, celorlati doi, copiii doamnei, cate un ... (vezi toată discuția)