Bună ziua.
Mi-am dat demisia fără preaviz in luna martie și desi se fac două luni angajatorul nu a incheiat contractul de muncă.
Eu am gasit un alt loc de muncă.
Noii angajatori pot inregistra un nou contract până la elucidarea celui vechi?
Ce demersuri ar trebui să fac pentru incheierea raporturilor cu vechiul angajator?
Buna ziua!
Puteti incheia fara probleme un nou contract de munca,, chiar daca celalalt inca este activ.
Ar trebui sa mergeti la vechiul angajator, sa vedeti exact care este situatia ( poate nu a inregistrat acea demisie si figurati ca absent, nu stiu...).
Ati primit vreun act la plecare?
Pe cererea dvs de demisie s-a pus vreo rezolutie de catre angajator ?
HG 905/2017
art.7
...
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, in termen de 15 zile lucratoare de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata pentru conformitate cu originalul de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator
.....
In acest caz, solicitati angajatorului sa va comunice un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m.
Buna seara,
sunt intr-o situatie asemanatoare, urmand ca societatea la care lucrez sa transfere active si activitati catre o alta societate; de la societatea A la societatea B.
Doresc sa va intreb:
1. Se va face un nou contract de munca sau doar un act aditional la contractul actual?
2. Este OBLIGATORIU, in cazul in care se va face un nou contract de munca, sa fie facut pe perioada determinata si cu clauza de perioada de proba? - activitatea desfasurata de mine (angajat) nu se va schimba
3. Daca nu voi/vom fi informati in scris, intocmai cum ati descris dumneavoastra, despre aceste schimbari, cine/care dintre societati este responsabila si poate fi chemata in instanta, in cazul nerespectarii prevederilor legale, etc (societatea A sau societatea B?)
4. Ce trebuie sa urmaresc la semnarea noului contract de munca cu societatea B careia i-au fost transferate active si activitati, pentru a nu fi inselat de actualul angajator? (societatea A) - este o practica destul de des intalnita prin care societatile fac astfel de artificii pentru a se debarasa de o parte din personal.
5. Daca actualul angajator nu elibereaza documentele solicitate, ce pot face pentru a-l determina sa mi le dea?
Va multumesc