avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer de active si activitati catre o alta societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer de active si activitati catre o alta societate

Buna seara,
ma aflu in urmatoarea situatie: societatea la care sunt angajat urmeaza sa transfere active si activitati catre o alta societate; societatea A catre societatea B.
Astazi am fost chemat, impreuna si cu alti colegi, sa semnam o notificare prin care luam la cunostinta despre acest transfer.
Sunt mentionate urmatoarele:
- Premisele transferului
- Data transferului - nu este prezentata clar. Acordul a fost semnat la 03.05.2019 iar in acest paragraf "se estimeaza data transferului intr-un termen de cel putin 30 de zile, data la care transferul urmeaza sa devina efectiv.
In cazul in care sunt indeplinite toate conditiile pentru realizarea transferului, contractele de munca urmeaza sa fie transferate, prin efectul legii, la data transferului.
Cedentul si Cesionarul va vor informa in timp util cu privire la data exacta la care va intra in vigoare transferul."
- Motivele transferului - sunt descrise motive referitoare la eficientizare
- Consecintele juridice, economice si sociale ale transferului cu privire la salariatii transferati - a) juridice: toate drepturile si obligatiile vor fi preluate prin efectul legii, de catre cesionar in calitate de nou angajator.
b) economice si sociale: nu vor exista consecinte economice sau sociale cu privire la raportul dumneavoastra de munca
- impactul transferului cu privire la salariatii transferati. masurile avute in vedere cu salariatii transferati
"Dupa data transferului, raportul dumneavoastra de munca va fi pastrat in aceleasi conditii si potrivit acelorasi prevederi contractuale astfel cum sunt prevazute la data transferului in contractul de munca incheiat intre dumneavoastra si A cu exceptia cazului in care se convine altfel in mod expres intre dumneavoastra si B.
Intr-un termen rezonabil dupa data transferului, B (in calitate de nou angajator) va intreprinde toate demersurile necesare pentru inregistrarea relatiei dumneavoastra de munca in evidentele interne ale B, potrivit cerintelor legale"

Referitor la cele scrise mai sus, am urmatoarele intrebari:

1. Se va face un nou contract de munca sau doar un act aditional la contractul actual?
2. Este OBLIGATORIU, in cazul in care se va face un nou contract de munca, sa fie facut pe perioada determinata si cu clauza de perioada de proba? - activitatea desfasurata de mine (angajat) nu se va schimba
3. Ce trebuie sa urmaresc la semnarea noului contract de munca cu societatea B careia i-au fost transferate active si activitati? - este o practica destul de des intalnita prin care societatile fac astfel de artificii pentru a se debarasa de o parte din personal.
5. Daca actualul angajator nu elibereaza documentele solicitate, ce pot face pentru a-l determina sa mi le dea?
6. Ultimele doua paragrafe din notificare ma nelinistesc pentru ca nu inteleg formularea "cu exceptia cazului in care se convine altfel in mod expres intre dvs si B" - daca la semnarea noului contract mi se va prezenta un contract pe perioada determinata sau pe un alt salariu? Ce se intampla daca nu il semnez? Contractul actual se incheie automat?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
Robert Claudiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Transfer angajat...este posibil? gratyela gratyela Hristos A Inviat!.....si bun gasit din nou....revin in atentia dumneavoastra cu o intrebare...sunt angajatul \\" cu probleme\\" si de aceea relatez pe ... (vezi toată discuția)
Incetare cm Bună ziua. Mi-am dat demisia fără preaviz in luna martie și desi se fac două luni angajatorul nu a incheiat contractul de muncă. Eu am gasit un alt loc ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii bebev3 bebev3 anumite servicii din firma au fost externalizate si odata cu ele si salariatii.firma care a externalizat a adus la cunostinta salariatilor ca de la data de ... (vezi toată discuția)