avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovineta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovineta

Bună ziua,am vandut auto in luna a 8 ,în luna a 9 a venit amenda de rovineta, specificând că in luna a 8 am scos-o de la primărie,nu am specificat pe talon înstrăinat, Si in luna 01 2019 am primit amenda ptr auto pe numele meu,cum se poate daca eu am scos-o de la primărie.
Cel mai recent răspuns: mariusstoican , utilizator 00:51, 14 Mai 2019
A fost scoasa de la primarie insa tot pe numele tau e in talon, cele doua institutii nu au o baza de date comuna. Cel care a cumparat-o nu a trecut-o pe numele sau.
Parere personala, cei de la CNADNR nu trimit o contraventie intr-o luna de la savarsirea faptei. Deci, amenda din luna a 9-a este cel mai probabil a dvs.

Chiar daca este scoasa de la primarie, asa cum a spus si mariustz, tot numele dvs. este in talon.

Ce puteti face este sa contestati contraventiile primite, in termen. Veti avea castig de cauza deoarece autoturismul este scos de la primarie si cel mai probabil, aveti contractul de vanzare-cumparare.

De asemenea, puteti face o notificare catre DRCPIV in care le solicitati inscrierea mentiunii privind instrainarea masinii.

Va sfatuiesc sa urmariti si discutia www.avocatnet.ro/forum/discu...

Sunteti intr-o situatie asemanatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr mariamem mariamem Referitor la dosar executare silita privind neplata tarifului de despagubire de 28euro pentru o amenda privind circulatia fara rovineta pe drumurile ... (vezi toată discuția)