avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata executor ?
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata executor ?

Buna seara. Am mai avut cateva intrebari pe acest forum asa ca o sa incerc sa fiu cat mai scurt.
In data de 06.05.2019 o celebrea firma de recuperari creante a obtinut in instanta aprobarea cereri de incuviintare executare silita pentru un credit din 2007. Intrebarea mea este urmatoarea : Executorul e obligat sa imi trimita prin mandat postal o somatie de plata sau poate sa sara pe acest pas ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:57, 14 Mai 2019
Se poate institui direct poprire pe conturi. Aveti dreptul sa depuneti contestatie la executare silita in termen de 15 zile de la data la care luati la cunostinta de executarea silita. Nu este nevoie sa asteptati neaparat somatia, daca vi se instituie poprire inainte. Se considera ca ati luat la cunostinta de la data la care va incunostinteaza banca sau de la data la care aflati dvs.
Poprirea se infiinteaza fara somatie, deci, da poate sari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de executari vrea sa-mi puna poprire pe conturi mario77tt mario77tt In octombrie 2008 o Societate comerciala a cistigat un recurs in urma caruia cere ca eu sa restitui 3000 ron.Astazi am fost sunat de o firma de executari ... (vezi toată discuția)
Restante credite bancare luiza78 luiza78 Buna ziua, In situatia in care informarea privind achitarea creditului restant la banca X soseste regulat din partea societatii Y de recuperare creante ce ... (vezi toată discuția)
Datorii mari yoona yoona am datorii mari la banci si vandute la firme de recuperari care aproape mile-au dublat.Imi trimit somatii de executare silita. Vreau sa stiu cat dureaza un ... (vezi toată discuția)