avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept proprietate teren

Buna ziua. Parintii mei au achizitionat acum mai bine de 20 ani un teren de la o persoana care intre timp a decedat (anul 2010). Vanzarea la momentul respectiv s-a facut printr-o chitanta de mana. Acum fiul mostenitor al vanzatorului doreste o noua suma de bani pentru finalizarea vanzarii si ameninta cu plangere penala pentru eliberarea terenului. Ma puteti, ajuta va rog cu un sfat, ce procedura pot urma parintii mei? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
alina19822013, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina19822013 , utilizator 09:30, 14 Mai 2019
Trebuie sa faca uzucapiunea pentru teren. Cu chiatnta de mana si orice alt act aferent, merg in instanta( procedura putin mai complexa decat suna). Fiul poata sa ceara ce vrea, daca exista o chitanta pe o anumita suma incasata la vremea respectiva de tatal sau....De mers in instanta. Dar sa va alegeti cu mare grija avocatul.
multumesc frumos!

Corina89 a scris:

Trebuie sa faca uzucapiunea pentru teren. Cu chiatnta de mana si orice alt act aferent, merg in instanta( procedura putin mai complexa decat suna). Fiul poata sa ceara ce vrea, daca exista o chitanta pe o anumita suma incasata la vremea respectiva de tatal sau....De mers in instanta. Dar sa va alegeti cu mare grija avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana valoare ei? dorinweb dorinweb Buna ziua, parinti mei au achizitionat o propietate in urma cu 31 de ani semnand doar o chitanta de mana in prezenta unor martori.Necunoscand legile parinti ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana din 1977 cristinacraciunn cristinacraciunn Buna seara, Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra. Parintii mei au achizitionat in anul 1979 un imobil incheiat cu o chitanta de vanzare-cumparare facuta ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate ranah ranah BUNA SEARA, AM CUMPARAT UN TEREN ACUM 18 ANI, AM FACUT O CHITANTA DE MANA PENTRU VANZARE, AM PLATIT BANII DAR PRORPIETARUL(ACUM MORT) NU A MAI APUCAT SA FACA ... (vezi toată discuția)