Buna ziua, parinti mei au achizitionat o propietate in urma cu 31 de ani semnand doar o chitanta de mana in prezenta unor martori.Necunoscand legile parinti mei au amanat trecerea de pe chitanta de mana la un contract oficial.
Intrebare mea este urmatoare, dupa o perioada asa de mare putem face un contract de casa nou pe numele parintilor mei prin uzucapiune, cu toate ca noi am platit toate taxele si impozite pe numele vechiului propietar anterior celui care a vandut casa.
Va multumesc si astept un raspuns cat despre detalii nu am vrut sa le aprofundez mai mult decat e nevoie.
Cu privire la casa chitanta de mana poate fi calificata drept un contract de vanzare cumparare. In ce priveste dreptul de proprietate asupra terenului , aceasta nu produce niciun efect.
Buna seara! As vrea sa stiu si eu care este onorariul unui avocat in cazul unui proces de uzucapiune. Adica cam cat trebuie sa imi ceara pentru a ma ajuta sa finalizez toata treaba asta, pentru a deveni proprietar, eu avand in prezent o singura chitanta de mana nelegalizata.
Va multumesc mult!
Acest lucru nu il puteti afla decat vorbin cu avocatul.Nu exista o suma standard.
Important ar fi insa sa se obtina castig de cauza deoarece gandesc ca acesta este scopul pentru care doriti deschiderea procesului...
Trebuie analizat in concret daca nu ar fi de preferat o uzucapiune intrucat cealalta cale juridica ar putea fi mai complicata si sa aveti surprize neplacute.
Ar trebui sa aveti grija si la faptul ca nu va puteti judeca decat o singura data si daca pierdeti procesul nu veti putea redeschide ulterior o alta actiune.Din acest motiv ar trebui sa aveti mare grija ce avocat va alegeti.
Va trebui sa aveti ceva bani si pentru taxele catre stat in afara de avocat...
Casa prin chitanta
laurini
buna ziua ,ma numesc laura deci parintii mei au cumparat o casa in bucuresti cca 33 de ani in urma printr.o chitanta de mina...ei fiind de la tara si nu cu ... (vezi toată discuția)