avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa prin chitanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa prin chitanta

buna ziua ,ma numesc laura deci parintii mei au cumparat o casa in bucuresti cca 33 de ani in urma printr.o chitanta de mina...ei fiind de la tara si nu cu prea multe facultati au neglijat faptul de a mai lua legatura cu fostii propietari de a.si incheie contractul de vinzare cumparare ...si de asi face resedinta in bucuresti...au trecut atitia ani incit noi am crescut mari si normal aveam nevoie de buletin de resedinta acolo unde stam??? corect..insa nu putem deoarece ai mei parinti inca nu au un act de notariat
noi cu totii fartii am strins bani si avem o avocata in care sa afle ce drepturi avem noi---din pacate d.na sa dus la judecatorie si intre timpm a aparut unul din mostenitorii celor 2 familii care i.au vindut casa parintilor mei printr.o chitanta si in care specifica ca trebuie sa le lasam casa deoarece nu avem nici un act de notariat intocmit...ce trebuie sa facem???? va rog sa ma ajutati...al meu e.mail este lauraxx11@yahoo.com cu mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:56, 21 Iunie 2010
Trebuie formulata o actiune in constatare unde se va invoca uzucapiunea!
ma numesc laura deci parintii mei au cumparat o casa in bucuresti cca 33 de ani in urma printr.o chitanta de mina.

Actiunea in vederea constari uzucapiunii in baza unei chitante de mana va fi respinsa ca indamisibila.
Daca, insa , se va aminti posesia de lunga durata , de 30 de ani , continua, publica , aparenta , sub nume de proprietar, atunci , in temeiul art .1847 din Codul civil ,va fi constata si pronuntata prescriptia achizitiva.

In temeiul chitantei de mana poate fi promovata o actiunea in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, conform art.1075 din Codul civil.
Am dorit sa ma refer la o actiune in constatare si pe parcursul procesului sa se puna in discutie si posesia indelungata de 30 de ani. In rest, achiesez la ceea ce ati postat stimata Stoica Ioana!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mana lanubis lanubis Buna ! Am cumparat in 78 de la tatal meu un teren cu contract de vanzare cump. facut de mana (teren pe care tata il ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil? marian barbu marian barbu Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va ... (vezi toată discuția)
Actul de proprietate ContSters56968 ContSters56968 Buna ziua! In anul 1979 parintii mei au cumparat un teren in Bucuresti, proprietarul a primit banii insa parintii mei au primit doar o chitanta de mana, din ... (vezi toată discuția)