avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prprietar decedat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prprietar decedat

Buna ziua
Doresc sa expun urmatoarea speta:
Pe scara avem un apartament al carei proprietara a decdedat in urma cu cativa ani.Propreietara are doua fice una casatorita in alta parte , iar cealalta casatorita la noi pe scara(neavand succesiunea facuta nu a putut face mutatia sotului la acest domiciliu, acesta figurand cu domiciliul la parintii lui) Problema este ca nu au mai platit intretinerea de aproape 5 ani acumuland restante de cca.40.000 lei, desii beneficiaza de toate utilitatile blocului (lift,,apa calda, apa rece,iluminat pe scara) In afara de faptul ca au acumulat aceste datorii sotul ameninta pe oricine prinde in lift (se plimba foarte des cu liftul, deoarece are in intretinere 3 catei pe car-i scoate zilnic de cca.5-6 ori.)Datorita acestor datorii care se acumuleaza atat zilnic cat si lunar asociatia risca sa nu mai poata platii restante catre furnizorii de utilitatii. Va rugam sa ne sfatuiti ce putem face in acesta situatie.
Va multumim
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:46, 14 Mai 2019
Atat timp cat proprietarul apartamentului care este inregistrat cu sume cu titlku de restanta are mostenitori,asociatia de proprietari prin reprezentant legal are dreptul sa deschida actiune in instanta pentru recuperare debit
Urmeaza ca reclamanta creditoare sa precizeze in actiune ca defunctul proprietar debitor detine mostenitori legali ,astfel incat instanta de judecata sa dispuna obligarea acestora la dezbaterea succesiunii
Conditionat de valoarea debitului nu este garantat ca mostenitorii vor accepta masa succesorala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pașii ce trebuiesc făcuți de asociația de proprietari, pentru ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Pașii ce trebuiesc făcuți de asociația de proprietari, pentru recuperarea debitului de la un locatar rău platnic, care nu are nici un motiv să aibă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ca nou președinte de asociatie mă confrunt cu o problema ... ReluPR ReluPR Buna ziua!Ca nou președinte de asociatie mă confrunt cu o problema stufoasă (printre altele).O garsonieră vândută prin executor figurează cu plata la zi ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante asociatie de proprietari Cristina256 Cristina256 Buna ziua, Avem pe scara o doamna care si-a inchiriat apartamentul din toamna, si tot de atunci plus cateva luni in urma cat a fost gol apartamentul, nu isi ... (vezi toată discuția)