avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.
Sunt divortata de 4 ani, iar copilul a ramas in grija mea, iar tatal imi plateste pensie alimentara 1/4 din venitul net realizat. Strabunica copilului a facut un act de cedare a unui apartament tatalui, intrebarea mea este daca in cazul in care strabunica decedeaza, copilului ii revine o mica parte din apartament sau tatal va putea sa faca ce doreste cu el?
Multumesc
Tatal face ce vrea cu el. Daca strabunica decedeaza, casa nu mai e in patrimoniul ei. Chiar daca ar fi fost, fiul /fiica ei ar fi mostenit, daca nu sunt in viata, mostenitor e tatal copilului, deci oricum ar fi.. copilul are dreptu de mostenire al tatalui sau,, cand o deceda acesta, daca nu il vinde intre timp, abia atunci, copilul va mosteni.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Nici daca se hotareste sa il vanda?

gi-jane2 a scris:

Tatal face ce vrea cu el.

Copilul va avea doar un drept la mostenirea tatalui si doar asupra bunurilor care se vor afla in patrimoniul acestuia la data decesului.

Pana atunci copilul nu are decat un drept la intretinere din partea atatalui atata timp cat este minor si in stare de nevoie.

Tatal are drept de dispozitie neingradit asupra tuturor bunurilor sale.
Se poate hotari sa fac ce vrea cu el, e bunul lui, face ce doreste, poate sa il vanda si sa pape banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la un bun dobandit prin mostenire de o persoana casatorita dupa decesul acesteia cmary cmary Intr-un certificat de mostenitor sunt doua persoane :sotia decedatului si fiica acestora (casatorita ). Daca fiica decedeaza in timpul casatoriei din care a ... (vezi toată discuția)