avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata nu a avut legături cu noi, copiii, de 35 de ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata nu a avut legături cu noi, copiii, de 35 de ani dar acum a apărut cerând bani de îngrijire prin intermediul asistenței sociale. Care sunt consecințele dacă nu vreau să mă prezint la anchetă sau să am contact cu el?

Bună ziua
Părinți mei sau despărțit acum 35 de ani am rămas în grija mamei eu și sora, tatăl nu sa răspuns cu noi niciodată dar acuma apare cerând bani pt îngrijire prin intermediul asistentei sociale.Nu am moștenit nimic de la el și nici nu am primit nimic. Ce drepturi legale are sa ne caute? Si care sunt consecințele de nu vreau sa ma prezint sau sa am vreun contact cu el? Momentan sunt căsătorit și am și eu Familiei și copii cum afectează situația pe nevasta și copii?
Va mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Marga G. , utilizator 11:38, 18 Mai 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca boala mintala a tatalui dvs duce si la o lipsa a discernamantului atunci tb sa aiba nmit un curator care va putea inclusiv sa vanda bunurile tatalui (cu acordul instantei de tutela) astfel incat sa ii asigure intretinerea.

Consultati cel mai bine un avocat ca sa detaliati starea medicala a tatalui si cum a initiat aceste demesuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Curatorul trebuie sa aiba grija de bunurile omului si de om ca de o persoana fara discernamant, or domnul nu vrea sa faca asta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate nu ma-m făcut înțeles.,eu știu ca este tatăl meu pt ca asa spune certificatul de naștere da eu nu îl cunosc și nu am avut nici un contact pt mine e mort de acum 35 de ani. Probabil cine este responsabil de el nu vrea sa se îngrijească și de aia începe acesta ancheta sociala. Eu ma simt groaznic dupa toate astea și vreau sa știu ce masuri pot lua pt ca nu vreau sa am nici un fel de contact asa cum ma tratat și el pe mine. Va mulțumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu raspundeti la solicitari, e de-ajuns.
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca actioneaza legal, are o obligatie. Noi toti suntem obligati sa ne intretinem rudele ascendente si descendente. Inteleg ca sunteti suparat pe abandonul lui, dar legea nu justifica sa putem abandona si noi pe cei ce ne-au abandonat.

Alte discuții în legătură

Codul familiei - art. 86 obligatia de intretinere Lethe Lethe Buna ziua, As dori sa stiu ce obligatii are un succesor in legatura cu luare in intretinere a parintilor, si in ce situatii un parinte poate decadea din ... (vezi toată discuția)
Obligatie contributie intretinere parinte Sisif10 Sisif10 Buna ziua, De la nastere păna am devenit adult am trait intr-o institutie de protectie a copilului,deoarece ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii din partea copiilor in franta m_1980 m_1980 Buna ziua M-am mutat impreuna cu copii mei in Franta de 10 ani. Ei au acum 18 si respectiv 26 de ani. Mama lor a decedat in 2004. Ii sustin pe amandoi ... (vezi toată discuția)