avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... incheiere ,intelegere amiabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

incheiere ,intelegere amiabila

In incheiere scrie ca pana la urmatoarea infatisare partile sa se intealaga amiabil.,care ar fi consecintele daca :
1) discuta si se inteleg
2) daca reclamantul nu doreste sa discuta
3) daca discut dar nu cad la o integere
multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
ili1, utilizator
1) Daca discuta si se inteleg, semneaza o tranzactie pe care o infatiseaza instantei si se incheie dosarul. Sau reclamantul isi retrage actiunea
2) Daca nu doreste sa discute, dosarul se va judeca in continuare
3) Daca nu se ajunge la o intelegere, dosarul se judeca in continuare.
Multumesc pt raspuns, intelegerea , tranzactia depun avocatii, cand se afla daca va fi aprobat de dl judecator ?
Partile trebuie sa fie prezente in instanta spre a semna tranzactia in fata judecatorului, indiferent daca sunt sau nu asistate de avocati.
Tranzactia judiciara poate fi incheiata si in fata notarului public.

CAPITOLUL XX
Tranzacţia

Art. 2272

Condiţiile de formă

Pentru a putea fi dovedită, tranzacţia trebuie să fie încheiată în scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie partaj CatanaNelu CatanaNelu Sunt in proces de partaj(apartament). Dosarul este in recurs la Curtea de Apel. Se poate face un act notarial inainte de primul termen, care sa fie luat in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor laurentia38 laurentia38 Am inaintat divortul si am avut prima infatisare in urma careia am cazut de acord amandoi,cu o parte din conditiile puse de mine.La urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Tranzactie pentru incheierea unui proces civil zbye zbye tranzactia pentru incheierea unui proces civil se poate face si intre parati, in speta paratii avand calitatile de vanzator-cumparator si daca da, tranzactia ... (vezi toată discuția)