avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Onorar avocat
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Onorar avocat

Sotul meu a fost dat in judecata de catre un unchi pentru a primii in intregime un teren de la tara (mostenire din partea bunicilor). Conform actelor terenul a fost impartit intre succesori. Ceilalti succesori (unchi,matusa,frati din partea tatalui decedat) au renuntat la partea lor in favoarea sotului pentru a nu avea drumuri de facut la tribunal(circa 30 km de locuinta) si pentru a nu avea cheltuieli (terenul este in suprafata totala de 19 ari).S-a platit expert topografic (1500 lei partea sotului) si in jur de 160 taxe tribunal.Unchiul a cerut prin avocatul sau impartirea cheltuielilor de judecata (adica sa suporte si sotul onorarul achitat de unchi avocatului sau).Instanta i-a dat castig de cauza.S-a cerut sotului sa plateasca 1600 lei unchiului.Mi se pare absurd sa suporte sotul cheltuielile cu avocatul unchiului!Sotul nu a avut avocat deoarece partea cu care ramane in urma procesului este in jur de 14 ari la tara.Doi ani am umblat la tribunal la toate termenele.Zile libere de la munca si drumuri facute.Cum se poate ca sotul sa suporte cheltuielile cu avocatul unchiului (care sigur i-a promis ca va obtine tot terenul si i-a luat 2000 lei)?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:07, 14 Mai 2019
proesul de partaj profita tuturor partilor, care astfel devin unici proprietari pe cotele lor, astfel cheltuielile procesului se aduna si se suporta proportional cu cota fiecarei parti din proces.
Trebuia să își angajeze avocat și mergea avocatul la termene.
Nici nu ar mai fi plătit avocatul unchiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ro_red_rosu ro_red_rosu Acum 20 ani casa bunicului meu a fost data fratelui tatalui meu pentru ingrijirea acestuia. Bunicul avea 3 pensii(veteran de razboi, CAP, etc.), pensii ce au ... (vezi toată discuția)
Succesiune pamant ro_red_rosu ro_red_rosu Acum 20 ani casa bunicului meu a fost data fratelui tatalui meu pentru ingrijirea acestuia. Bunicul avea 3 pensii(veteran de razboi, CAP, etc.), pensii ce au ... (vezi toată discuția)
Testament - bună seara! am o întrebare va rog, despre un testament. În ... mamarina mamarina Bună seara! Am o întrebare va rog, despre un testament. În testament spune asa : ----- Se va împărți 1/2 în părți egale, atât imobilul cât și ... (vezi toată discuția)