avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de concediu de maternitate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de concediu de maternitate?

Bună ziua! Am o nelămurire asa ca ma voi adresa celor din comunitate. Mulțumesc!
Medicul estimează ca voi naște undeva în jurul datei de 14.07.2019. Începând cu data de 1 ianuarie nu mai lucrez. Oare pot beneficia de concediu de maternitate. Am auzit ca ar exista un artificiu sa închei un contract cu Casa de asigurări și voi putea beneficia. Ma poate lamuri cineva cum se procedează mai exact.
Referitor la concediul de creștere al copilului în ultimele 24 de luni anterior datei nașterii copilului am lucrat cel puțin luni. Dacă beneficiez de concediu de maternitate, oare îmi va afecta indemnizatia de crestere a copilului?
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Baciu_alexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 14 Mai 2019
Puteti incheia un contract de asigurare pentru concedii si indemnizatii cu C.A.S.
Va mulțumesc! Oare acum ar fi târziu, ținând cont ca sunt în luna a VII a ?

Cornel Vasile a scris:

Puteti incheia un contract de asigurare pentru concedii si indemnizatii cu C.A.S.

Mergeti si intrebati la Casa de Asigurari de Sanatate,,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de concediu crestere copil daca firma e in insolventa? codreasa codreasa buna, sunt angajata la o firma din 04.12.2013 intre timp am ramas insarcinata, firma a intrat in insolventa, salariile nu le\'am mai primit din 01.01.2014, iar ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina fara cotizatiile platite de angajator? MiaQ MiaQ Buna ziua! Angajatorul meu nu a mai platit cotizatiile catre stat de mai bine de 5 luni si as vrea sa stiu, in cazul in care raman gravida, mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ramona2011 Ramona2011 Momentan nu am serviciu si i-mi doresc foarte tare un copil. Daca inchei un contract de asigurari sociale cu casa de pensii 12 luni, beneficiez de indemnizatia ... (vezi toată discuția)