Buna ziua.
In urma cu trei ani am angajat un avocat care sa ma reprezinte într-un dosar de cercetare penală în care am suferit un accident de munca cu vătămare corporală și incapacitate temporară de muncă de 89 zile.
În tot acest timp i-am cerut informații despre cursul dosarului și ce acțiuni întreprins. De câte ori îi solicitam aceste informații,el îmi spunea că nu poate să facă nimic pana nu termina parchetul ancheta și ca nu are acces la dosarul agentului care anchetează cazul. Anul trecut dacă am văzut că nu primesc nici un raspuns de la avocat,am solicitat eu prin email informații despre cursul dosarului și le-am primit.
În urma cu doua luni am solicitat aceleași informații de la parchet și cu stupoare am primit raspuns ca dosarul a fost inchis(anulat) în defavoarea mea(vinovat), deși la dosar existau documente care dovedeau nereguli mari la societatea unde lucrez.
După primirea rezultatului l-am rugat pe avocat sa depună contestie în termenul legal,dar au început aceleași probleme, amânări,etc.
Când am văzut că se apropie finalul termenului de depunere, am scris eu contestația și am trimis-o eu prin mandat postal și email.
Nu mi se pare corect ca un avocat pe care îl angajezi și ai deplina încrede în el sa se comporte astfel, mai ales ca după ce a studiat documentația pe care i-am dat-o, a afirmat că totul este în favoarea mea.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau cu o soluție.
Multumesc!
Este destul de greu de facut o apreciere.
Depinde cum v-ati inteles cu avocatul.
Pentru a depune o plangere impotriva unei solutii ar fi trebuit platit separat.
Daca ati vazut ca nu va raspunde puteati apela la alt avocat din moment ce oricum trebuia sa il platiti pentru plangere sau contestatie, cum o numiti dvs.
Sa stiti ca in mod just este ca orice discutie cu avocatul sa se plateasca separat.Se numeste consultanta juridica.Costul poate fi diferit de la avocat la avocat si in functie de valoarea informatiilor transmise.
In acest caz avocatul va raspunde chiar daca ar fi ocupat si daca nu ar mai avea timp de dvs. v-ar instiinta.
Din pacate, oamenii nu vor sa plateasca in marea majoritate a cazurilor si se ajunge in astfel de situatii...
petremihaiv
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Remunerația a fost plătită conform înțelegerii încheiate de ambele părți.
Dar dacă ă fost contactat de un reprezentant al societății unde sa intamplat evenimentul,ținând cont că este o multinaționala.
Totusi observ ca in ...............totul se rezuma numai la bani .
Multumesc.
Puteti sesiza Baroul de avocati din orasul dvs. in conditiile in care detineti documente care sa va sustina punctul de vedere.
Afirmatia pe care o faceti legata de eventuala legatura avocat-multinationala se poate intoarce impotriva dvs. daca nu detineti probe/ documente certe.
Legat de inchiderea dosarului de catre parchet, un document care va poate face o parere despre motiv este PV de cercetare a AM intocmit de catre ITM. Vedeti rubrica responsabilitati pentru producerea evenimentului.
Daca nu ati primit un exemplar de la angajator (este obligatia sa legala) solicitati-i sa vi-l dea sau luati legatura cu ITM si cereti o copie xerox.
Cereti si un expl. din formularul FIAM de inregistrare AM de catre angajator (este obligatia angajatorului sa vi-l dea).
Cu cele 2 documente mentionate de mine mergeti la un avocat si vedeti in ce conditii puteti deschide o actiune in instanta civila impotriva persoanelor responsabile de producerea evenimentului.
In PV de cercetare a AM pot exista responsabilitati retinute in sarcina angajatorului caz in care puteti deschide actiune si impotriva firmei. Exista o conditie: in responsabilitati retinute in PV de cercetare AM pentru producerea evenimentului sa nu apara si victima sau doar victima.
Daca veti ajunge in instanta civila puteti solicita instantei de judecata sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii si una in specializarea legata de sectorul de activitate unde s-a produs evenimentul.
Toata lumea lucreaza pe bani.
La fel si avocatii.
Eu stiu cum sta treaba cu omul care vrea sa angajeze avocat...
Nici cei care au foarte multi bani nu prea se inghesuie sa plateasca cum va recomand...si de aceea va confer circumstante atenuante...
V-am recomandat cum era indicat sa procedati desi foarte probabil ca va veti orienta in continuare in asa fel incat sa nu cautati servicii juridice de calitate ci doar servicii juridice de care sa va plangeti, mai mult, mai putin intemeiat sau deloc intemeiat.
Pregatirea unui caz poate necesita foarte mult timp daca se incearca o abordare la modul serios.
Accident de munca
lotus25
Daca in urma unui accident de munca in constructii a rezultat decesul unui om, care sunt repercursiunile asupra colegilor? Acesta (maistrul) a facut ... (vezi toată discuția)