avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatul meu evită să îmi dea răspunsuri concrete. ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatul meu evită să îmi dea răspunsuri concrete. Nu mi se pare corect să se comporte astfel, vă rog să mă ajutați cu un sfat sau cu o soluție

Buna ziua.
In urma cu trei ani am angajat un avocat care sa ma reprezinte într-un dosar de cercetare penală în care am suferit un accident de munca cu vătămare corporală și incapacitate temporară de muncă de 89 zile.
În tot acest timp i-am cerut informații despre cursul dosarului și ce acțiuni întreprins. De câte ori îi solicitam aceste informații,el îmi spunea că nu poate să facă nimic pana nu termina parchetul ancheta și ca nu are acces la dosarul agentului care anchetează cazul. Anul trecut dacă am văzut că nu primesc nici un raspuns de la avocat,am solicitat eu prin email informații despre cursul dosarului și le-am primit.
În urma cu doua luni am solicitat aceleași informații de la parchet și cu stupoare am primit raspuns ca dosarul a fost inchis(anulat) în defavoarea mea(vinovat), deși la dosar existau documente care dovedeau nereguli mari la societatea unde lucrez.
După primirea rezultatului l-am rugat pe avocat sa depună contestie în termenul legal,dar au început aceleași probleme, amânări,etc.
Când am văzut că se apropie finalul termenului de depunere, am scris eu contestația și am trimis-o eu prin mandat postal și email.
Nu mi se pare corect ca un avocat pe care îl angajezi și ai deplina încrede în el sa se comporte astfel, mai ales ca după ce a studiat documentația pe care i-am dat-o, a afirmat că totul este în favoarea mea.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau cu o soluție.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 13:13, 21 Mai 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este simplu, ati angajat un avocat care nu este specializat pe probleme de munca, si el e fericit cu onorariul incasat inainte. Desi ar fi trebuit ca la salariu, plata DUPA munca prestata, nu inainte. Si nu uitati ca suntem in Romania unde chiar numai banii conteaza pentru majoritatea, nu si munca pentru ei...
petremihaiv a scris:

.........Cum va explicati ca timp de un an de zile nu am fost chemat niciodată de un organ de ancheta.
Multumesc

Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
danocs, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Daca vreti sa fiti credibil, cel mai important lucru este sa nu mintiti.
Atunci, prin minciuna, increderea devine nula.
La raspunsul pe care l-ati dat, eu n-as mai avea incredere sa apelez la serviciile dvs, din simplul motiv ca nu cunoasteti toti avocatii si nu stiti daca unii nu au lucrat la "doua capete".
Ori de aici rezulta ca daca macar UNUL a folosit acest procedeu, afirmatia dvs este falsa.
In afirmatia dvs, deja va contraziceti spunand: "Nu cred ca exista asa ceva"= nesiguranta, si "Sunt vorbe goale"= sunteti sigur de afirmatie.
Mergand mai departe, va anunt ca acoperind "colegi" care nu fac cinste profesiei in detrimentul celor care va platesc, deci a clientilor, faceti o defavoare avocatilor cu adevarat cinstiti.
Si sunt foarte multi cinstiti si profesionisti. Nu-i amestecati cu ceilalti!
O zi placuta!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu cred ca exista asa ceva cu avocații la două capete.
Niciodata nu am auzit sa se intample asa ceva.
Sunt vorbe goale...
Nici macar la avocații care își rup in doua adversarii nu exista asa ceva.

Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
ipso, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule! Doriti sa dau exemple aici de cazuri notorii de avocati implicati ? Eu personal cunosc cazuri de coruptie avocat- judecator pe care le pot proba! Nu traiti in Romania? La Antena 3 nu vedeti ce avocati defileaza si modul, cu mult in afara legii in care apara infractorii?
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
Viorel Muha, Consilier juridic
Viorel Muha a scris:

Domnule! Doriti sa dau exemple aici de cazuri notorii de avocati implicati ? Eu personal cunosc cazuri de coruptie avocat- judecator pe care le pot proba!


Nu discutăm situații concrete pe forum. În regulament este precizat:

2.17. Identificarea unor persoane fizice sau juridice în titlul topicului sau în mesajele postate nu este de dorit. Pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate.

www.avocatnet.ro/forum/main/...

Discuția a deviat mult, prin urmare topicul se închide.

Mulțumesc pentru înțelegere, o zi frumoasă vă doresc.
Manuela


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar cercetare eveniment - accident de munca Mihaela_12 Mihaela_12 Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarea informatie: in cazul unui accident de munca, ce documente privind cercetarea evenimentului trebuie ... (vezi toată discuția)
Accident de munca lotus25 lotus25 Daca in urma unui accident de munca in constructii a rezultat decesul unui om, care sunt repercursiunile asupra colegilor? Acesta (maistrul) a facut ... (vezi toată discuția)