avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa judiciara partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa judiciara partaj

Cum se anuleaza taxa debit judiciar ptr partaj daca s a respins cererea ca ramasa fara obiect?Plata taxei judiciare mi a fost incarcata ca debit la anaf urmand sa o platesc in rate,intre timp partile s au inteles la notariat facand un partaj voluntar,debitul ramanand la plata ,in hotarare nespecifincandu se de aceasta anulare a taxei.
Cel mai recent răspuns: 04Andreea , utilizator 23:27, 14 Mai 2019
Buna seara,
Pai de ce sa se anuleze plata taxei?
Ati mers la instanta deci va trebui sa platiti taxa.
Ca ati vrut sa renuntati ULTERIOR la dosar nu mai are importanta.
De ce sa platesc ptr ceva ce nu am folosit?Nu am avut nici o infatisare,trebuia sa platesc 13000 in 2 ani in rate fixe,am platit 3 luni,dupa care am facut partaj voluntar la notariat,cererea mea fiind respinsa ca fiind fara obiect dupa ce am depus la dosar lichidarea regimului matrimonial si actul de partaj,acum as vrea sa mi se anuleze debitul de la anaf ptr ca am renuntat la proces
Buna seara,
Ati solicitat ajutorul instantei?
Ati depus cerere?
S-a judecat si cererea de ajutor public judiciar?
Atunci dosarul a ajuns la instanta.
Regula este ca se depune dovada achitarii taxei de timbru si atunci cine va mai dadea banii inapoi?
Ati beneficiat si de judecarea cererii de ajutor public judiciar deci taxa se plateste.
Multumesc ptr raspuns,deci nu pot face apel ptr anulare debit?Trebuie sa platesc toata suma asta?Este enorm,ganditi va ca s au platit taxe si la notariat,acea taxa era 5 la suta din valoarea bunului pe care l partajam,daca noi am platit la notariat partajarea,de ce sa mai platim si la instanta,dansii nu au facut nimic,au judecat toar stabilirea acestei taxe judiciare,nimic mai mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa timbru partaj leona777 leona777 buna ziua, ma puteti ajuta cu un raspuns va rog. Am deschis proces de partaj impotriva fostului sot, ptr ca nu dorea sa vindem casa, am platit taxa timbru ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru cristina1980 cristina1980 Buna ziua, Am si eu urmatoarea speta in anul 2013 am depus un divort cu partaj (un apartament) la judecatoria sector 6, pentru partaj am depus ajutor public ... (vezi toată discuția)
Ridicare taxa de timbru cec ajutor judiciar siminasim siminasim Buna ziua, in 2016 am deschis un proces de partaj in care avocata a cerut taxa timbru CEC ajutor judiciar in rate. In aprilie 2017 sotul a vrut solutionarea ... (vezi toată discuția)