avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Posibilitate incheiere contracte ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Posibilitate incheiere contracte utilitati(electricitate, gaze naturale combustibile, telefonie, internet, etc.) pe persoana fizica, pentru un spatiu comercial detinut pe persoana fizica

Salutare,

In cazul detinerii, pe persoana fizica, a unui spatiu comercial, este permisa/posibila incheierea contractelor de utilitati pe persoana fizica? Practica curenta(impusa, de fapt, de catre casierii furnizorilor) pare sa fie incheierea contractelor doar de catre persoane juridice(in calitate de chiriasi).
In concluzie, se poate solicita furnizorilor de utilitati contractarea cu/pe persoana fizica(proprietarul spatiului comercial):
-fara obligarea chiriasilor la parcurgerea procedurilor de racordare in nume propriu;
-cu pastrarea contractelor de utilitati si in perioadele in care nu exista chirias(ex. iarna, pentru asigurarea incalzirii minimale a imobilului, in vederea conservarii starii tehnice a acestuia).

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: kau , utilizator 07:58, 16 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu văd de ce v-ar refuza dacă dvs veți desfășura activitățile comerciale. Dacă însă vreți să închiriați și să vindeți și curentul la pachet, nu veți putea, fiindcă trebuie să vă înregistrați ca distribuitor (cum e DIGI, de ex.).
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Nu inteleg insa care este deosebirea intre o activitate comerciala desfasurata de mine(ca si persoana fizica-probabil ca este posibil d.p.d.v. legal, nu stiu-) si o activitate comerciala desfasurata de chirias. Eu, in calitate de proprietar, nu semnez niciun contract de distributie cu chiriasul. Este ca si cum as inchiria un apartament pentru clienti Airbnb.
Pur si simplu pun la dispozitia chiriasului un imobil pe care il poate folosi fara a trebui sa faca, in cazul fiecarui nou chirias, noi cereri de racordare. Asta in paralel cu pastrarea furnizarii utilitatilor si in perioadele in care nu exista chirias(de ex. pe perioada iernii, cand este necesara o incalzire minimala a constructiei).
In America exista notiunea de "full service lease"([ link extern ] /).
daca vreti sa intelegeti, consultati un avocat. www.avocatnet.ro/Consultanti... .
daca vreti sa aveti dreptate, insa..… imobilul dvs e in Romania, I se aplica aceste legi
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
adriandimitriu, utilizator
Am intrebat la unul din furnizori. Se pare ca pot incheia un contract, insa de tip business(nu destinat PF).
Va multumesc, apreciez raspunsurile dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect ca un proprietar sa fie obligat de enel sa plateasca consumul de energie electrica in locul chiriasului rau platnic? SIE SIE Am fost solicitat sa dau o declaratie notariala prin care sunt obligat sa platesc restantele l chiriasului (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Grundy Grundy Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica proprietar, persoana juridica chirias, utilitati krime777 krime777 O persoana fizica detine un imobil, imobil care in afara de spatiu de locuit are la strada si un spatiu comercial. Spatiul comercial este inchiriat unei ... (vezi toată discuția)