avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Persoana fizica proprietar, persoana juridica chirias, ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Persoana fizica proprietar, persoana juridica chirias, utilitati

O persoana fizica detine un imobil, imobil care in afara de spatiu de locuit are la strada si un spatiu comercial. Spatiul comercial este inchiriat unei persoane juridice. Daca persoana juridica nu isi incheie contracte de utilitati separate (curent si gaze), ci prefera sa isi monteze contoare pasante si pe baza acestora sa achite o parte din facturile persoanei fizice proprietar (in mana), este pasibila persoana fizica proprietar de vreo amenda in cazul unui control ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: krime777 , utilizator 17:34, 27 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
tarifarea utilitatilor pentru spatii comerciale se face altfel decat pentru imobile de locuit. deci orice vizita (citire de contor) este un risc. apoi, spatiile comerciale se declara la primarie pentru ca sunt impozitate separat. mai mult, la ora actuala, imobilele cu destinatie locuinta beneficiaza de tarife reduse, subventionate, lucru de care va beneficia, ilegal, chiriasul. chiriasul trebuie sa aiba punct de lucru declarat, iar acolo isi pun stampila si funizorii de utilitati, servicii locale, etc. pot continua. deci, atentie!
Multumesc pentru raspuns. Spatiul este declarat comercial la primarie si impozitat conform. Deci trebuie vorbit cu chiriasul sa-si faca bransamente separate pentru utilitati sau este posibil ca furnitorii sa il taxeze in functie de contoarele pasante ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am rugămintea, dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ... zattara_adi zattara_adi Bună seara! Am rugămintea, dacă mă puteți ajuta cu un răspuns la problema cu care mă confrunt. Am cumpărat un apartament în Mamaia de la un ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere hala productie PaulHaiducu PaulHaiducu Suntem o sociaetate comerciala care am inchiriat o hala de productie unui SRL. Acesta consuma multa energie electrica, care trece prin contorul nostru. ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)