avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara! Am rugămintea, dacă mă puteți ajuta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara! Am rugămintea, dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ...

Bună seara! Am rugămintea, dacă mă puteți ajuta cu un răspuns la problema cu care mă confrunt.
Am cumpărat un apartament în Mamaia de la un dezvoltator, care ne-a mințit că are branșament de gaze individual/apartament.
Locuința face parte dintr-un imobil format din 23 apartamente, iar instalația de gaze a imobilului a fost prevăzută cu un contor general la intrare și 23 contoare pasante. Inițial, a spus că va suporta el branșament individual, dar între timp, s-a răzgândit! Nu vrea să ne pună la dispoziție proiectul său de gaze, până nu ne constituim în asociație de proprietari. Noi refuzăm!

Cele 23 de contoare pasante sunt montate în subsolul imobilului (P+5), nu există decât o mică fantă de aerisire și, noi credem, că trebuiau montate pe exteriorul clădirii! Există pericol de explozie dacă se acumulează gaze în subsol!

Pot solicita unei firme/instituții autorizate o expertiză tehnică a proiectului actual de gaze al dezvoltatorului? În prezent, noi nu suntem proprietarii instalației de gaze.
Credem că cele 23 contoare pasante nu au fost înlocuite/verificate niciodată. Nu știu dacă au montate sigilii!
Ce prevăd normativele pentru aceste contoare pasante? La cât timp se schimbă? Cât sunt de precise?
Ce sfat ne dați?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: zattara_adi , utilizator 22:50, 20 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine este să cereți furnizorului de gaze o opinie vis-a-vis de montarea contoarelor și de proiect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Funizorul de gaze a aprobat și a avizat proiectul.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Diferente intre total contoare pasante de gaze si contor de bransament LocatarB LocatarB Intr-un bloc cu 44 apartamente, 41 de apartamente au contoare pasante de gaze. In fiecare luna intre totalul contoarelor pasante de gaze si contorul de ... (vezi toată discuția)
Distrigaz monikmonny1 monikmonny1 Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca un contor de gaze este proprietatea Distrigaz sau a proprietarului locuintei unde este montat ? (vezi toată discuția)