Am si eu o mica problema legata de o mostenire.Mama a primit dupa moartea bunicului o cota de 3/4 din mostenire iar bunica 1/4.Trebuie sa mentionez faptul ca bunica este mama vitrega .S-au eliberat la data decesului bunicului certificate de mostenitor,primul cu suprafata de teren pe care exista casa si gradina (8000 mp.) si unul suplimentar in care este trecuta suprafata de 17.000 mp , fineata situata undeva in munte.Pe ambele este trecuta aceeasi cota 3/4 mama mea,1/4 bunica.Luna trecuta a murit si bunica .In afara de mama mea nu mai exista alti mostenitori.Deoarece mama este in virsta si nu se poate deplasa mi-a facut o procura prin care sa pot face eu demersurile necesare.Am fost acum citeva zile la Bicaz,acolo este terenul,mai precis la Neagra,com.Tasca si am avut surpriza atunci cind am vrut sa depun cererea pt eliberarea anexei 1 (de la Primaria Tasca),care imi este necesara la notar ,sa mi se spuna ca mama mea nu are drept de succesiune de pe urma bunicii ,adica pt acel 1/4 din mostenirea provenita de la tatal ei pt. ca nu e fiica ei ,si ca e vb de o succesiune vacanta,adica acel sfert din total trece in proprietatea statului...Mi s-a spus ca daca vin cu articolul din lege care spune ca are dreptul ,imi da anexa 1.Mai mentionez ca nu s-au facut nici un fel de acte ,iesiri din indiviziune ,etc.Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Se poate rezolva sau e nevoie de actiune in justitie?Pe cine ar trebui sa actionez in judecata si de ce?Care ar fi pasii de urmat pt ca mama mea sa intre in posesia mostenirii lasate de tatal ei ?
daca nu a fost infiata de mama vitrega eu zic ca nu are dreptul la mostenirea lasata de ea.
in ce priveste intrarea in posesia mostenirii dupa tatal sau, fiind mostenitor sezinar, este de drept in posesia mostenirii, pt ca este descendenta.
Succesiune
ContSters362803
Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru.
Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt:
Corp A
Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)