avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acord constructie pe hotar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acord constructie pe hotar

Buna ziua,
am un teren ingust deschidere 6 m si lung de 25 m , pe care doresc sa construiesc o vila . Bineinteles ca ambii vecini imi cer sa ma retrag cate 60 cm de pe hotar . precizez ca am urbanism de la primarie in care scrie insiruit fara acordul vecinilor, dar cand cer autorrizatie de constructie primaria vrea cordul lor…
intrebarea este : pot sa le cer si eu retragere de 60 cm de la hotar ei avand amandoi constructii cu cadastru facut mai demult ?
va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:34, 15 Mai 2019
Pe terenul acela puteți construi o casă cu etaj, dar ea n-o să fie vreodată vilă. Puteți să cereți orice, doar că ei aveau casele puse acolo înainte ca dvs sa intrați în posesie. Prin urmare, când ați cumpărat, cunoșteați vecinătatea. Dincolo de cei 60 cm, vă va trebui și studiu de însorire. Practic, dacă vreunul din vecini are peretele pe hotar, îi puteți propune amplasarea spate în spate.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studiu de insorire la un certificat de urbanism giuliamaria giuliamaria Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie, In 2004 am construit o casa cu destinatia de \" vila turistica\" -deoarece zona ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pentru constructie alpet alpet Buna ziua, Am achizitionat un teren in Bucuresti si vreau sa construiesc o casa P+M. Terenul are o deschidere de 9 m si una din casele vecine este pe ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor Bokasa Bokasa Pot sa construiesc o casa pe hotar cu un teren liber de constructii fara a cere acodul vecinului? (vezi toată discuția)