avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea

Bună ziua!
Dacă după trei ani și jumătate de la moartea bunicului meu nu s-a făcut succesiunea între tatăl, unchiul și respectiv bunica mea, care sunt consecințele? Trebuie neapărat făcută succesiunea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:47, 15 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunea trebuie facuta pt a afla cine este proprietar,în ce cota,pt a putea face ieșirea din indiviziune etc.O prima consecință este ca o sa platiti impozit de 1% din valoarea bunurilor daca au trecut 2 ani de la deces,suma pe care o puteati scuti daca dezbateati succesiunea.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mulțumesc!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O a doua consecința este faptul că dacă mai moare și bunica va fi o succesiune in plus de dezbătut, cu toate taxele aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)
Succesiune-truda de zece ani maria24ioana maria24ioana Am si eu o intebare,daca sunteti ababili sa ma ajutati...este vorba despre 2 succesiuni ,a tatalui meu decedat si a bunicului,decedat si el.Acum zece ani ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema cu un imobil care a fost al bunicilor mei,bunicul a decedat in urma cu 18 ani dupa moartea lui sa dezbatut taxa de succesiune si casa sa ... (vezi toată discuția)