avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE DUPA SOTUL DECEDAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE DUPA SOTUL DECEDAT

Mi-a decedat sotul. Nu avem copii. Mama lui traieste plus un frate al sotului. Noi detinem un apartament inpreuna. Sotul are drept de mostenire dupa tatal lui la averea parintilor.
Intrebare: daca nu deschid succesiunea dupa sot in primul an de zile si nici mostenitorii lui nu cer acest lucru, dupa 1 an, acestia mai pot avea pretentii la succesiune? Eu neavand nici o pretentie la averea care i s-ar cuveni dupa tatal lui. Eu vreau sa raman cu apartamentul pe care l-am dobandit impreuna cu sotul.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:45, 15 Mai 2019
Da, mostenesc oricum și după 10 ani.
Opțiunea succesorala este indivizibilă.
Fie accepți tot, fie renunțați la tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa renunt doar la o parte din mostenire? giomoco giomoco Buna ziua, am o mare dilema: tatal meu a decedat anul trecut si acum se face succesiunea. Eu sunt singurul copil, el mai are 2 frati in viata si un frate este ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Act renuntare la mostenire... bgi503 bgi503 Ziua buna, Am o intrebare referitoare la dreptul de mostenire: tatal meu a decedat si am ramas mama si sora mea. pentru a vinde apartamentul parintilor, ... (vezi toată discuția)