avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma obligata sa aiba 4 angajati inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma obligata sa aiba 4 angajati inainte de autorizare.

Buna seara.
Urmeaza sa ma adresez Arhivelor Nationale in vederea autorizarii pentru prestarea de servicii arhivitice si printre conditii, este si obligatia de a prezenta contractele individuale de munca a minim 4 angajati (arhivari si arhivisti). Autorizarea poate dura si doua luni am inteles, insa in acest timp firma nu poate sa realizeze venituri pentru plata salariatilor, respectiv a obligatiilor catre stat.
Am citit ceva referitor la suspendarea CIM. Oare este posibil si legal sa se suspende CIM pana la obtinerea autorizarii, din moment ce firma nu este autorizata sa desfasoare activitate??
Adica CIM ar exista asa cum se cere pentru autorizare, dar ma intreb daca suspendarea ar fi oportuna si legala.
Care ar fi varianta legala pentru a nu avea obligatii fata de salariati si stat pana la autorizare??
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gheorghe ferastrau , utilizator 16:10, 16 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea c.i.m.
Multumesc frumos!
Oare se poate sa inchei C.I.M. acum, sa-l inregistrez in revisal si sa stabilesc ca data a angajarii peste 30-45 de zile? ...cand consider ca voi obtine autorizarea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate face asa ceva ..
Am cautat in codul muncii, dar nu am gasit o prevedere referitoare la o astfel de situatie. Ma tem de cei de la Arhivele Nationale, sa nu imi respinga solicitarea de autorizare daca stabiliesc data angajarii personalului mai tarziu cu 30 de zile macar.

Alte discuții în legătură

Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca ioan.morosan ioan.morosan Buna seara! Vreau sa intreb cum sa putea proceda in urmatoarea situatie: Contractul actual de munca imi expira la finele lunii, 28.02.2010. Cu data de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)