Buna seara.
Urmeaza sa ma adresez Arhivelor Nationale in vederea autorizarii pentru prestarea de servicii arhivitice si printre conditii, este si obligatia de a prezenta contractele individuale de munca a minim 4 angajati (arhivari si arhivisti). Autorizarea poate dura si doua luni am inteles, insa in acest timp firma nu poate sa realizeze venituri pentru plata salariatilor, respectiv a obligatiilor catre stat.
Am citit ceva referitor la suspendarea CIM. Oare este posibil si legal sa se suspende CIM pana la obtinerea autorizarii, din moment ce firma nu este autorizata sa desfasoare activitate??
Adica CIM ar exista asa cum se cere pentru autorizare, dar ma intreb daca suspendarea ar fi oportuna si legala.
Care ar fi varianta legala pentru a nu avea obligatii fata de salariati si stat pana la autorizare??
Va multumesc!
Oare se poate sa inchei C.I.M. acum, sa-l inregistrez in revisal si sa stabilesc ca data a angajarii peste 30-45 de zile? ...cand consider ca voi obtine autorizarea?
Am cautat in codul muncii, dar nu am gasit o prevedere referitoare la o astfel de situatie. Ma tem de cei de la Arhivele Nationale, sa nu imi respinga solicitarea de autorizare daca stabiliesc data angajarii personalului mai tarziu cu 30 de zile macar.