avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurare părinte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurare părinte

Buna seara! Am fost coasigurata fiicei mele. Ea s-a stabilit in alta tara prin căsătorie. Am rămas fără coasigurare. Am un fiu care lucrează, pot deveni coasigurata lui? Dacă da, cui și unde trebuie sa ma adresez. Multumesc anticipat și toate cele bune!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
arena28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 3 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti figura ca si coasigurat al fiului dvs. Acesta trebuie sa prezinte la unitatea unde lucreaza urmatoarele:-copie C.I. al dvs, copie certificat de nastere(al lui), adeverinta de la Primaria de domiciliu ca dvs nu figurati cu teren extravilan in proprietate, adeverinta de la Administratia financiara ca nu dobinditi venituri din alte surse. La unitate va completa o declaratie pe propria raspundere si va atasa documentele mentionate, solicitind calitatea de coasigurat ptr. dvs. Succes!
Buna ziua! Am depus toate actele la biroul angajatorului fiului meu, in data de 22 mai. După cât timp pot obține adeverința de coasigurat și de la cine?
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adeverinta coasigurat se elibereaza de catre angajatorul persoanei asigurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa fiu coasigurat daca detin un teren? ladyana ladyana Buna ziua, Detin teren , dar acesta nu este lucrat...e parloaga...Pot sa fiu coasigurata?nu am nici un venit... Multumesc.. (vezi toată discuția)
Subasigurat cas Timotei Mandru Timotei Mandru Va solicit atentia cu urmatoarea intrebare. Daca eu ca tata pot sa figurez ca si coasigurat al fiului meu, care lucreaza? Daca da ce acte sunt necesare si ... (vezi toată discuția)
Coasigurat la sanatate elena_sorina elena_sorina Poate beneficia de servicii medicale gratuite fiul unui angajat? Mentionez ca fiul are 25 ani, a fost si el angajat, dar de 1 an nu mai este angajat si nu are ... (vezi toată discuția)