avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tatălui meu i s-a propus de către DGASPC să ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tatălui meu i s-a propus de către DGASPC să demisioneze din postul de asistent personal al fratelui meu, cu promisiunea că indemnizația sa îi va fi virată fratelui, împreună cu pensia lui de handicap. Ce ne sfătuiți?

Recent tatălui meu care este și pensionar i s-a propus de către DGASPC să-si prezinte demisia din postul de asistent personal pentru fratele meu care e încadrat ca persoană cu handicap grav.Totodată i s-a promis că indemnizația aferentă asistentului personal îi va fi virată lunar fratelui meu, pe langa pensia de handicap. Momentan tatăl meu a refuzat, dar probabil că vor urma presiuni. Ne puteți ajuta cu un sfat? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AlexandraI86 , utilizator 10:01, 16 Mai 2019
Aceste demersuri, pe care reprezentanți ai Direcțiilor de asistență socială din aproape toate județele, au fost demarate ca urmare a adoptării Legii Bugetului de Stat, în cadrul căreia s-a prevăzut ca salariile aferente asistenților personali să fie plătite din bugetele unităților administrativ teritoriale (primăriilor). Din moment ce, în cuprinsul certificatului de încadrare în grad de handicap grav, se precizează și necesitatea asistentului personal, fratele dvs. trebuie să beneficieze de pensia de handicap și asistentul de îndemnizația aferentă. Sfatul meu este să nu acceptați semnarea vreunui document, sub nicio formă. În situația în care tatăl dvs. primește vreo decizie de concediere, ca urmare a faptului că nu ar dori să demisioneze, o puteți contesta în instanță. Cu stimă, Av. Ionuț-Marius Hulea.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinte pensionar asistent personal pentru persoană cu handicap de gradul 1 AlexandraI86 AlexandraI86 Recent tatălui meu care este și pensionar i s-a propus de către DGASPC să-si prezinte demisia din postul de asistent personal pentru fratele meu care e ... (vezi toată discuția)
Salar asistent personal suspendat letaianita letaianita :wassat:Buna seara,sunt confuza si nu imi vine sa cred ce mi s-a intamplat azi cand am mers sa-mi ridic salarul,nu-l mai am din motive ....cine stie lipsa ... (vezi toată discuția)
Drepturi recunoscute dupa deces Medeea  Iliescu Medeea Iliescu O persoana care a fost incadrata, in luna august, in gradul de handicap \"accentuat\" contesta certificatul de incadrare in grad de handicap la Comisia ... (vezi toată discuția)