avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspundere asociat si administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspundere asociat si administrator

Buna ziua! Spuneti-mi intr-un SRL poate avea puteri depline doar administratorul si nu si asociatul?
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 18:39, 24 Noiembrie 2009
Prin Actul constitutiv al SRL-ului intemeiat pe prevederile Legii 31/1990, se stabilesc atributiile administratorului , organul de conducere al societatii fiind AGA unde hotarasc asociatii
Asociatii si administratorii fac lucruri cu totul diferite intr-o societate comerciala. Asociatii au numai atributiile prevazute de lege (in principal, dreptul de vot in adunarea generala), pe cand administratorii pot avea puteri mai largi sau mai restranse, in functie de decizia asociatilor. La registrul comertului numai administratorii apar ca avand puteri depline sau restranse.
Foarte corect, dar pe langa puterile mai largi sau mai restranse, in functie de decizia asociatilor, ori prevazute de legea nr. 31/1990 rep. mai au si o serie de raspunderi, inclusiv penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde scrie cati administratori pot fi intr-un srl robert-alex robert-alex Am si eu o mare rugaminte.Am cautat pe tot netul si in toate legile posibile despre firme.As dori sa aflu si eu unde gasesc textul de lege in care se ... (vezi toată discuția)
2 asociati- decizie schimbare sediu social sergiugrig sergiugrig Buna ziua, Sunt 2 asociati in SRL, unul fiind si administrator. Sediul social este expirat de 1 an. Cum poate asociatul care este si ... (vezi toată discuția)
Administrarea unui srl aartist aartist Buna-ziua SRL cu 3 administratori, pentru adoptarea unei decizii de votul a cator administratori este nevoie? In actul constitutiv nu se face nici o referire. (vezi toată discuția)