avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... certificat de inregistrare fiscala vs certificat de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

certificat de inregistrare fiscala vs certificat de atestare fiscala?

Buna ziua, sunt PFA si am nevoie de un certificat de inregistrare fiscala,din greseala am scos certificatul de atestare fiscala.Daca am certificatul de inregistrare din data de 16.07.2009,mai pot scoate certificatul de inregistrare fiscala,deoarece am auzit ca dupa 2007 nu se mai face sepatat de certificatul de inregistrare.
Cel mai recent răspuns: contabilitate online , Contabil 21:02, 24 Noiembrie 2009
Certificatul de inregistrare fiscala se elibereaza de catre Registrul Comertului . si sunt inscrise in el toate datele persoanei juridice , sau fizice : denumire , adresa sediu , forma de organizare , data infiintarii . si un numar de identificare fiscala
Acolo trebuie sa va duceti sa va lamureasaca. Certificatul se scoate o singura data , la infiintare , sau in situatii impuse de lege in anumite cazuri , si este valabil pe toata durata de functionare a PFA ; doar modificarile legislative te pot obliga la schimbarea lor; sau modificari , schimbari aduse societatii sau PFA

Certificatul de atestare fiscala se scoate oride cate ori e nevoie de la Administratia financiara de care apartineti , si se refera la situatia obligatilor de plata catre bugetul statului (daca aveti sau nu datorii catre stat)

Va multumesc mult.
Ce-mi trebuie mie:Certificatul de Inregistrare fiscala emis de Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala corespunzatoare activitatii pentru care solicita autorizarea.
Am inteles ca pana in 2007 se faceau doua ,,piese'' separate pentru infiintarea unei firme,care consta in certificatul de inregistrare+certificatul de inregistrare fiscala,dupa care au aparut certificatele de inregistrare noi in care sunt trecute toate datele firmei respective.
Poate aveti o speta mai deosebita dvs ; incercati sa consultati
www.consultanta-pfa.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data ineperii activitatii reprezinta acelasi lucru cu data infiintarii pfa-ului/firmei? OzZZz OzZZz Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: Conform fiscului cele 2-a date reprezinta acelasi lucru, dar nu au reusit sa imi spuna si legile care definesc clar ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa de catre medici adriana1989 adriana1989 Un medic se poate autoriza pentru a putea desfasura activitati independente ca persoana fizica autorizata (PFA) conform legislatiei in vigoare? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Dovada sediu pfa zallyna zallyna Pentru dovada sediu pfa mai este necesar certificatul si adeverinta de la finante, la fel ca la srl-uri? Sau este suficient un contract de comodat, sau ... (vezi toată discuția)