In Iunie 2016 am decis achizitionarea unei proprietati de la un dezvoltator imobiliar. Am primit o oferta comerciala si am agreat pretul pentru teren + constructie (care la acel moment era la stadiul la gri). Am agreat sa intocmim 2 acte: un contract de antrepriza (pentru finalizarea constructiei) si contract de V-C pentru teren si preturile aferente fiecarui contract. Am semnat si achitat in totalitate pretul contractului de antrepriza urmand ca la o data ulterioara sa semnam CVC pentru teren. Cand am vazut ca dezvoltatorul este de rea-credinta am cerut administratorului incheierea CVC pentru teren, dar am fost ignorat.
In 2017 am intentat proces pentru reziliere contract de antrepriza, daune si hotarare care sa tina loc de act autentic prin compensare. La dosar sunt depuse expertiza extrajudiciara de catre expertul desemnat, ramanand ca instanta sa se pronunte. Am notat litigiul la cartea funciara si am pus si sechestru asigurator pe teren in baza procesului.
In 2019 dezvoltatorul a intrat in insolventa si procesul meu a fost fost suspendat.
Ce optiuni am pentru a secuziza terenul (si implicit constructia) in conditiile in care terenul este printre putinele active ale Debitorului si care nu satisface creantele inregistrate? Mentionez ca din expertiza extrajudiciara sumele datorate de catre dezvoltator ca urmare a neexecutarii lucrarilor din contractul de antrepriza precum si cautiunea depusa pentru sechestru acopera pretul CVC pentru teren, constructia nu este intabulata, dar s-a facut PV de receptie cu primaria (intre dezvoltator si primarie).
Intrucat vad ca aveti o poveste mai lunga cred ca ar fi mai potrivit ca un raspuns la intrebarea dumneavoastra sa fie dat dupa consultarea actelor.
Presupun ca ati avut un avocat in litigiile despre care ati facut vorbire. Puteti gasi o solutie impreuna cu acesta sau sa consultati un alt avocatsau practician in insolventa impreuna cu toate hartiile in fata.