avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Spor de toxicitate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Spor de toxicitate

Buna ziua,

Am beneficiat de spor de toxicitate de 7% 5 ani.
Dupa noua lege a pensiilor, cu cat mi se poate reduce varsta de pensionare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 16 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sporul de toxicitate pe care l-ati primit a fost inclus in calculul punctului de pensie fiind un spor permanent de care ati beneficiat in cei 5 ani.
Sporul de toxicitate nu se ia in calcul la reducerea varstei de pensionare, doar grupa de munca se are in vedere.
Grupa de munca se ia in considerare doar daca e trecuta in cartea de munca?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau daca vi s-a eliberat de catre angajator/fost angajator o adeverinta in acest sens , pentru care exista documente interne - aviz ITM, decizie nominalizare salariati etc.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt ing. chimist cercetator in laboratorul de fizico-chimice, ... Daniela N. Moise Daniela N. Moise Buna ziua, Sunt ing. chimist cercetator in laboratorul de fizico-chimice, intr un institut de cercetare din Bucuresti, de 17 ani. Voi inceta activitatea aici ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa de munca si spor de laser georgetteivonna georgetteivonna Buna ziua, am lucrat 4 ani si 6 luni in mediul laser beneficiind de toate sporurile aferente(spor laser la salariu, zile adaugate la concediu de odihna, ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca grea ( sporul pentru condiții grele de munca ) Cristian23t Cristian23t Am lucrat la Petrom peste 30 de ani , din care 15 ani am avut spor de munca grea , metionat în cartea de munca , ( spor în condiții grele de munca - pe ... (vezi toată discuția)