Firma la care lucrez s-a gandit de curand sa ne forteze sa ne facem carduri la banca unde are deschis contul si persoana juridica, in detrimentul conturilor proprii la bancile agreeate de noi. Exista vreo reglementare legala pentru una din parti (firma si/sau angajatii) in care se stipuleaza ca putem fi fortati sa acceptam ca unica metoda de plata contul bancar la banca agreeata de firma? Sau noi ca angajati putem refuza aceste conturi si le putem pastra in continuare pe cele de la bancile agreeate de noi?
Cel mai bine este sa ajungeti la un numitor comun pentru ca nici angajatorul nu va poate forta sa acceptati banca agreata de el, dar nici dvs nu ii puteti impune modul de plata al salariului.
Daca va ganditi, o sa vedeti ca s-ar putea sa aveti mai multe beneficii la banca agreata de angajator.
Nu as fi asa de sigur. Banca la care am eu cont imi ofera toate serviciile pe care le-as putea cere de la o banca. Are destul de multe ATM-uri si serviciile sunt impecabile.
Daca dvs. considerati ca e reclama, puteti sterge numele bancilor. Dar sincer, sa fiu obligat sa-mi fac cont la o banca de mana a 10a cum este Alpha Bank in detrimentul ING, imi pare rau, dar numai progres nu se numeste pentru ca ar trebui sa-mi transfer totul mai departe spre ING pentru a beneficia de internet banking, direct debit si alte functionalitati pe care le folosesc luna de luna. In plus ar insemna o pierdere de timp pt mine personal si o intarziere mai mare la salariu data de faptul ca firma face OP catre contul meu din Alpha bank si eu ma duc si fac OP catre ING.
Deci sa inteleg ca nu e nici o lege care sa fie favorabila nicuneia dintre parti. Dar exista vreo lege care sa-i oblige sa ma plateasca cash si nu sa-mi forteze mana sa-mi deschid cont la banca agreeata de ei?
Nu puteti fi obligati. Trebuie sa aveti in vedere insa ca operatiunile privind alimentarea cardurilor de salarii prin intermediul bancii la care unitatea are cont este mult mai rapida si mai ieftina. Pentru a vira in conturile deschise la alte banci unitatea ar trebui sa plateasca comisioane mai mari. In acest caz unitatea poate opri comisionul sau diferenta de comision de la dv. si sa va depuna salariile in conturile pe care le doriti. Este o problema minora care poate fi rezolvata cu intelegere.
toate bancile au serviciile de interneti banking si celelalte mentionate de dvs, insa pt a putea analiza propunerea angajatorului cred ca ar fi bine sa mergeti intr-o sucursala alpha bank si sa va interesati de serviciile pe care deja le folositi. primind banii in aceeasi banca aveti si multe alte facilitati ... eu zic ca merita sa incercati macar sa vedeti ce vi se ofera si la alte banci mai mari sau mai mici
in ceea ce priveste ing, tin sa va spun ca pe mine m-au dezamagit profund ... exact cu aceleasi probleme de care acum sunteti dvs multumita
mai ganditi-va:D cred ca totusi prioritatea ar trebui sa fie un loc de munca stabil, o zi de salariu care este respectata, etc
Comisioane
cristinutz09
Buna seara, si imi cer scuze de deranj, apelez la dumneavoastra, neobisnuit cu astfel de situatii, caut un pic de ajutor. Mentionez ca am doua carduri la o ... (vezi toată discuția)
E-bank transfer
Srb
Buna ziua,
Am efectuat un transfer e-bank, cu plata pentru niste produse din italia
Am facut acest trasnfer din cauza ca prin site\'ul lor oficial nu se ... (vezi toată discuția)