avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere copil

Buna ziua, Am terminat facultatea in septembrie 2018 iar in octombrie 2019 trebuie sa nasc, precizez ca de cand am terminat facultatea si pana la nastere am lucrat 4-3-3 luni. Am dreptul la indemnizatia de crestere copil? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 17 Mai 2019
La data nașterii copilului trebuie să aveți lucrate 12 luni din ultimele 24 de luni. Altfel nu puteți beneficia de indemnizație.
Facultatea a fost la zi ?
Da. Facultatea a fost la zi

Cornel Vasile a scris:

Facultatea a fost la zi ?

Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
M 123, utilizator
In acest caz, vi se ia in considerare si lunile eligibile in care ati urmat cursurile de zi ale facultatii...
Sunt 12 luni cu facultatea, daca se pune... Nu sunt sigur daca se ia in calcul facultatea...

Dapix a scris:

La data nașterii copilului trebuie să aveți lucrate 12 luni din ultimele 24 de luni. Altfel nu puteți beneficia de indemnizație.

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mame studente daniela8888 daniela8888 Buna ziua! sunt studenta in ultimul an la master.Situatia scolara se incheie la jumatatea lunii iunie, iar eu urmeaza sa nasc in septembrie.daca ma inscriu in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)