avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pronunţarea regulatorului de competenţă de catre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pronunţarea regulatorului de competenţă de catre ÎCCJ intre doua judecatorii care declina competenta de solutionare

Buna seara,

As avea o intrebare in legatura cu un caz trimis la ÎCCJ: este in legatura cu o contestatie la executare. Inculpatul a fost judecat in judetul Valcea si internat in judetul Timisoara. Judecatoria din judetul Valcea a declinat contestatia:
"în sensul art. 598 alin. 1 lit. d) Cod pr. pen, instanţa competentă fiind cea în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere, potrivit art. 598 alin. 6 Cod pr. pen, respectiv Judecătoria Timişoara."

Nu stiu cat de important este sa precizez motivul contestatiei. Cert este ca Timsoara a declinat de asemena competenta de solutionare si l-a trimis la ICCJ:
"Cod de procedură penală constată intervenit conflictul negativ de competenţă cu Judecătoria Horezu şi dispune sesizarea ÎCCJ – Secţia penală, instanţă căreia i se va trimite dosarul de îndată, în vederea pronunţării regulatorului de competenţă. "

Intrebarea mea este cum putem verifica in ce stadiu se afla dosarul la ICCJ si cat timp dureaza in general solutionarea?
Solutia o sa fie doar desemnarea uneia dintre cele doua judecatorii care sa rezolve cazul?

Mii de multumiri!
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
dan_farcas, utilizator
Cel mai recent răspuns: iuene123 , utilizator 18:47, 18 Mai 2019
Da, va hotărî doar asupra instanței competente.
Puteți urmări dosarul pe scj.ro
Va multumesc!
As vrea sa va mai intreb daca aveti din proprie experienta vreo estimare cam cat dureaza solutionarea sau macar programarea unui dosar la ICCJ. Timisoara a dat aceasta hotarare pe portalul lor pe data de 23 aprilie, aproape acum o luna.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva penala schimbata ulterior pt mai multe luni de catre aceeasi judecatorie - ce se poate face roica1235 roica1235 In acest caz inculpatul a fost acuzat pt doua infracțiuni: pt prima infracțiune a primit o pedeapsa de 1 an și șase luni și, în timp ce executa pedeapsa, ... (vezi toată discuția)
Judecatoria solicita adeverinta de incarcerare cu data prezenta a unui detinut inchis deja de doua luni dan_farcas dan_farcas Inculpatul a sarvarsit o pedeapsa si ulterior a fost condamnat pt un alt dosar si internat la un centru de reeducare pe data de 27.11.2018 pt a doua oara ... (vezi toată discuția)
Interpretare pronuntare instanta iuli113 iuli113 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca persoana G.F. va fi cercetat penal sau se va renunta la cercetarea penala? AM atasat rezolutia completului de ... (vezi toată discuția)