- un "contract de construire de locuile proprietate personala" (eliberat de catre OCLPP Bucuresti) reprezinta ca respectiva persona (dupa achitarea obligatiilor a devenit proprietar) a devenit proprietar al respectivei locuinte?
- nu trebuia sa existe un contract de vanzare cumparare?
- ce reprezinta actul de proprietate? (cele de mai sus?)
sau sunt 2 documente "paralele" care au aceiasi finalitate=proprietar dupa achitare obligatii.
Pun aceasta intrebare deoarece am avut o situatie din 2 localitati cu imobile:
- unul achizitionat de la stat cu vanzare -cumparea
-unul in Bucuresti prin contractul respectiv.
Bineinteles ca actul din Bucuresti a fost intabulat si inscris in cartea funciara.
buna ziua!
actele sunt:
-contractul de construire
-proces verbal de predare primire a locuintei
-dovada achitarii integrale.
nu era necesar in aceasta situatie contract de vanzare cumparare.
sunt modaliati diferite de dobandire a dr d eprop.
in prima situatie imobilul exista, si s-a incheiat contract devc
-in a doua situatie nu exista imobilul si s-a incheiat contract de construire.
in opinia mea un contract de construire locuinta,reprezinta un contract de antrepriza.La finalizarea lucrarii,trebuie sa incheiati un contract de vanzare cumparare avand ca obiect constructia respectiva? Ce s-ar
fi intamplat daca nu ati fi achitat ratele pe transe de executie? Evident cred ca s-ar fi reziliat contractul .
Aceasta ar fi o opinie, pentru ca nu am de unde sa stiu toate clauzele prevazute in contractul dvs de executie.Pentru un sfat pertinent aratati contractul unui avocat.Acela va va indruma ce trebuie sa faceti.
De regula in contractele de construire a locuintei, ale autoritatilor, se presupune ca viitorul proprietar al locuintei are deja terenul si constructia urmeaza edificata deja in numele viitorului proprietar.
Daca este vorba de bloc, atunci apartamentul care urmeaza sa se construiasca impreuna cu celalalte, in blocul respectiv, va fi pe numele proprietarului viitor, iar asupra terenului va avea doar dreptul de folosinta pe durata existentei constructiei, ori poate candva il va cumpara, ... ...
Dar tot asa cum au spus ceilalti consultanti depinde mult de contextul contractului, sa nu fie confundat cu un simplu contract in care executantul se obliga doar sa faca, construiasc, dar nu transmite dr. de proprietate. Poate executantul nici nu are dreptul de proprietate ...
buna seara!
nu vad unde este problema!
ca a devenit proprietar asa sau ca devenea proprietar prin contract de vanzare cumparare.
eu si dvs daca facem un acord de asociere pt constructia unei case pe terenul meu, casa la sfarsit devine proprietatea noastra.
Intrebarea utilizatorului era se face contract de construire si in final cand e gata imobilul de vanzare cumparare, sau devine proprietar deja in baza contractului de construire, cand imobilul va fi gata.
Deci va fi proprietar in urma 1 act sau se vor face 2 acte distincte. Si taxele difera in aceste cazuri. Oricum nu mult l-am lamurit pe utilizator, cred, pt. ca depinde de "chestiile" din contract, fomratul lui.
Eu nu am vazut sa fie vre-o problema:((