Bună ziua, eu și soțul meu avem grija de soacra mea, ea ia făcut sotului cantrac de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere în 2017.acolo precizează ca este singura moștenitoare și ii vinde lui totul iar el pt valoare imobilului respectiv sa aibă grija de ea. Soțul mai are 3 surori dar acestea acum 20 ani au dat semnătura ca nu vor nimic acum se pot răzgândi?
1. nu exista institutia legala a acestei "semnaturi ca nu vor nimic".
Mai mult chiar, asta s-ar traduce intr-un pact asupra unei succesiuni viitoare, care este interzis prin Codul Civil;
Art. 956 - Actele juridice asupra moştenirii nedeschise
Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moşteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moştenirea sau se renunţă la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moştenirii.
2. "ea ia făcut sotului cantrac de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere în 2017.acolo precizează ca este singura moștenitoare" - ea este singura mostenitoarea a cui?
3. Vestea buna este ca, in discutie fiind un contract de vazare-cumparare (si nu o donatie sau un testament, de ex), este irelevant pentru mostenire.
Adica in masa mostenirii vor intra bunurile care raman dupa deces.
Prin vanzare, bunurile acelea nu mai sunt proprietatea soacrei.
Iar parintii sunt liberi sa vanda ce si cat vor in timpul viatii, copiii neavand niciun cuvant de spus in acest sens.
Donatie
lia28
In 2014 am primit prin donație un apartament de la fratele soțului, donatari fiind eu și soțul. In 2020 am vândut apartamentul, dar notarul cere la ... (vezi toată discuția)