avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să cumpăr un teren obținut de vânzător prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să cumpăr un teren obținut de vânzător prin donație de la o rudă. Pot avea, după achiziție, probleme cu familia vânzătorului?

Buna ziua!
As dori sa cumpar o bucata de teren, iar persoana care vrea sa-l vanda, l-a dobandit printr-o donatie. Specific ca nu are nici un fel de clauza pe actul de donatie. Cel care i-a donat terenul sau altcineva din familie poate anula actul de donatie sau pot avea probleme dupa achizitia terenului?
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:22, 18 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. In orice împrejurare, dvs sunteti cumpărător de buna credinta. Cumpărați liniștit.
Da este clar ca eu cumpararea o voi face legal printr-un notar si cu virarea banilor printr-un cont bancar, dar nu stiu daca ei au dreptul sa vanda fiind donatie si nu cumva au nevoie si de acceptul celui care le-a facut donatia sau a vreunei alte rude.
Sper sa nu para intrebari puerile, dar nu am avut tangenta pana acum cu astfel de acte de donatie si intreb pentru ca daca tot dau un ban nu sa ma lovesc ulterior de neplaceri...
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au nevoie de acceptul nimănui.
Contractul de donație este translativ de proprietate. A devenit proprietar deplin de la data semnării contractului. In plus, are si dreptul de proprietate intabulat la Cartea Funciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren mireille_is mireille_is Buna ziua, o intrebare..doresc sa cumpar un teren..vanzatorul are ca si act de proprietate un act de donatie din partea mamei...ma pot trezi peste ani ca ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate ataca o mostenire/donatie? user9010 user9010 Am o intrebare: Care ar fi termenul limita in care se poate ataca o mostenire, dar o donatie? Mostenitorul rezervatar poate urmari bunurile in mainile ... (vezi toată discuția)
Act de donatie gootzila gootzila Am facut cu un vecin in urma cu 15 ani un act de mana cu martori pentru o suprafata de pamint.Acum 7ani sa razgindit asa ca l-am dat in judecata unde am ... (vezi toată discuția)