avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale A disparut proprietarul decedat de pe rolul ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

A disparut proprietarul decedat de pe rolul apartamentului

Buna ziua, as dori sa incep succesiunea pe un apartament. Eu sunt unul dintre cei 4 mostenitori, toti mostenitori au decis sa imi cedeze drepturile.

Problema este ca, trebuie platit impozitul apartamentului dar am fost la circa financiara si proprietarul decedat nu mai apare pe rol si nu mai pot plati impozitul.

Noi avem actele care arata cine este proprietarul, doar ca cei de la circa finaciara zic sa facem succesiunea ca sa putem plati, iar notarul zice ca nu se poate face succesiiunea fara certificatul fiscal al imobilului care sa ateste ca s-a platit impozitul.


Eu ce pot face in acest caz, aveti vreo idee? Nu stiu cum s-a ajuns ca proprietarul sa nu mai fie pe rol, dar niciunul din mostenitori nu a facut nimic in acest sens.
Va rog din suflet ajutati-ma, Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
G. Cristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: G. Cristina , utilizator 16:02, 19 Mai 2019
Buna seara,

situatia pe care o prezentati este cel putin inedita.
Proprietarii nu prea ar trebui sa dispara din registrele fiscale.

Puteti sa va adresati OCPI cu o cerere de eliberare a unui extras de carte funciara pentru informare. Daca aveti datele imobilului, si acesta a fost intabulat, puteti obtine acest act si online;
[ link extern ]

Si cu aceasta dovada - daca din ea rezulta proprietatea autorului Dvs.-, impreuna cu actul de proprietate pe care il aveti deja, va puteti intoarce la finante sa le solicitati sa isi verifice registrele si erorile.
aveti un certificat de atestare fiscala vechi cu numele defunctului pe el ? sau o decizie de impunere ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
Antik, utilizator
nu am nici un certificat de atestare fiscala sau de decizie de impunere, pot sa ma duc eu cu actele defunctului sa le scot? si daca da ce ar trb sa fac mai departe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A disparut proprietarul decedat de pe rol, nu pot sa platesc impozitul si in acest fel nu pot nici sa imi scot un certificat calitativ mostenitor ca sa intru eu pe rol G. Cristina G. Cristina Buna ziua, as dori sa incep succesiunea pe un apartament. Eu sunt unul dintre cei 4 mostenitori, toti mostenitori au decis sa imi cedeze drepturile. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dacă un succesibil accepta moștenirea in termenul ... madelena-elena madelena-elena Buna ziua, Dacă un succesibil accepta moștenirea in termenul legal, dar nu aduce la masa succesorala toate bunurile care au aparținut defunctului, de ... (vezi toată discuția)
Schimbare rol fiscal Roxie Roxie Buna ziua, Trebuie sa schimb rolul fiscal pt apartamentul mostenit de la mama mea, pe numele meu. Am facut succesiunea si am certificatul de mostenitor, am ... (vezi toată discuția)