avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asociatie stradala ,mai este proprietara pe conducta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asociatie stradala ,mai este proprietara pe conducta de gaz dupa 14 ani?

O asociatie stradala de 5 familii am introdus gaz pe strada noastra si eram proprietari ( ?)pe conducta.Dupa 14 ani,o vecina a cerut aprobarea sa se lege de conducta noastra.I-am dat voie,eu fiind cea mai apropiata cu casa si tot eu detin actele asociatiei.Am mers la 3 vecini din asociatie si au fost de accord ca femeia si-a legat gazul de conducta noastra si ,atat eu ,cat si cei 3 nu au cerut nici o despagubire.Am mers la al 4- lea vecin si acesta a fost f suparat ca femeia si-a legat gazul de noi si a cerut despagubiri enorme,la inceput .Apoi aceasta vecina a mai fost la el de cateva ori sa-i duca banii si el a refuzat-o pe diferite motive.La trecerea unui an de la aceasta intamplare,acest vecin recalcitrant spune ca ma da pe mine in judecata ,pentru ca I-am permis acelei vecine sa-si lege gazul de conducta noastra si ca ,dupa exemplul meu nici ceilalti vecini din asociatie nu I-au mai cerut despagubiri vecinei care si-a legat gazul recent.Intrebarea mea este daca ,dupa 14 ani ,asociatia stradala mai era proprietara conductei de gaz?Eu auzisem ca dupa 5 ani proprietar devine E-ON si nu mai avem motive sa cerem despagubiri vecinei care si-a legat gazul recent.Cu alte cuvinte ,am eu vreo vina in toata povestea asta si poate sa ma dea in judecata acel vecin,ca mi-am dat aprobarea ,fara sa-l intreb pe el .Eu am fost sa-l anunt chiar in ziua cand vecina noua s-a racordat la conducta noastra si l-am intrebat cat vrea despagubire .Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 17:19, 19 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
-vecina care s-a legat la gaze prin intermediul conductei a carui investitor sustineti ca sunteti 5 familii a dat o declaratie notariala la distrigaz prin care isi exprima intentia de-a despagubi investitorii.

Daca dvs si inca 3 familii/investitori nu veti dori despagubiri ....''reclacitrantul investitor'' se poate adresa instantei sa solicite despagubiri noii vecine care s-a racordat in limita costurilor suportate de el.

-In instanta va trebui sa faca dovada calitatii sale de investitor...acte care se afla la dvs. din cate banuiesc...si pe care nu i le veti pune la dispozitie , nu-i asa ?

Atunci cererea lui va fi respinsa ca lipsita de interes .

Este doar o opinie ....nu o luati ca sugestie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire investitori conducta gaze as dori sa stiu daca investitorii ... Dor77 Dor77 Despagubire investitori conducta gaze As dori sa stiu daca investitorii unei conducte de gaze sunt obligati de lege sa emita factura fiscala pentru ... (vezi toată discuția)
Bransare fara acord alex_element alex_element Salutare. Locuiesc intr-un bloc racordar la reteaua de distributie de energie termica a orasului. Pe o perioada de cativa ani, impreuna cu 2 vecini am ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata am realizat o extindere a conductei de gaze pe ... cataliniorga75 cataliniorga75 Buna dimineata Am realizat o extindere a conductei de gaze pe un drum de servitute unde sunt mai multi proprietari in 2020 Investitia a fost achitata in ... (vezi toată discuția)