O asociatie stradala de 5 familii am introdus gaz pe strada noastra si eram proprietari ( ?)pe conducta.Dupa 14 ani,o vecina a cerut aprobarea sa se lege de conducta noastra.I-am dat voie,eu fiind cea mai apropiata cu casa si tot eu detin actele asociatiei.Am mers la 3 vecini din asociatie si au fost de accord ca femeia si-a legat gazul de conducta noastra si ,atat eu ,cat si cei 3 nu au cerut nici o despagubire.Am mers la al 4- lea vecin si acesta a fost f suparat ca femeia si-a legat gazul de noi si a cerut despagubiri enorme,la inceput .Apoi aceasta vecina a mai fost la el de cateva ori sa-i duca banii si el a refuzat-o pe diferite motive.La trecerea unui an de la aceasta intamplare,acest vecin recalcitrant spune ca ma da pe mine in judecata ,pentru ca I-am permis acelei vecine sa-si lege gazul de conducta noastra si ca ,dupa exemplul meu nici ceilalti vecini din asociatie nu I-au mai cerut despagubiri vecinei care si-a legat gazul recent.Intrebarea mea este daca ,dupa 14 ani ,asociatia stradala mai era proprietara conductei de gaz?Eu auzisem ca dupa 5 ani proprietar devine E-ON si nu mai avem motive sa cerem despagubiri vecinei care si-a legat gazul recent.Cu alte cuvinte ,am eu vreo vina in toata povestea asta si poate sa ma dea in judecata acel vecin,ca mi-am dat aprobarea ,fara sa-l intreb pe el .Eu am fost sa-l anunt chiar in ziua cand vecina noua s-a racordat la conducta noastra si l-am intrebat cat vrea despagubire .Multumesc!
Antik
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
-vecina care s-a legat la gaze prin intermediul conductei a carui investitor sustineti ca sunteti 5 familii a dat o declaratie notariala la distrigaz prin care isi exprima intentia de-a despagubi investitorii.
Daca dvs si inca 3 familii/investitori nu veti dori despagubiri ....''reclacitrantul investitor'' se poate adresa instantei sa solicite despagubiri noii vecine care s-a racordat in limita costurilor suportate de el.
-In instanta va trebui sa faca dovada calitatii sale de investitor...acte care se afla la dvs. din cate banuiesc...si pe care nu i le veti pune la dispozitie , nu-i asa ?
Atunci cererea lui va fi respinsa ca lipsita de interes .